RogerB

Mietteitä Kiasman torilla, itsenäisyyden muistotilaisuudessa.

Näin mietin Kiasmalla tänään.
Itsenäisyyspäivänä 6.12.2013

Nelson Rolilhlahla Mandela kuoli eilen. Hänen suurimpia perintöjä ovat rauhan ja anteeksiannon merkitysten korostaminen myös vihan ja raivon paineen kasvaessa sorron seurauksena.

”Kukaan ei synny toista vihaten hänen ihonvärinsa, taustansa tai uskontonsa takia. Viha on opittua. Silloin voimme myös oppia rakastamaan, sillä rakkaus tulee ihmisten sydämiin vihaa luontevammin”

Suomen valtamediat ovat jo vuosikausia voimallisesti käyttäneet tätä ihmisten rauhankaipuuta eurokampanjointiin, pelotteena. Rauhanomaiset demokraattiset EU:ta ja euroa kohtaan kriittisesti suhtautuvat tahot on vaiennettu näkyvistä ja samalla on julkisuudessa kaiken BigBrother-tauhkan seassa ylikorostettu sitä eurokriittistä politiikan kenttää, joka pohjaa muukalaispelkoon, vastakkainasetteluun ja vihaan.

Kansainvälisyys – hyvä, kansallisuus – paha, globaali maailma – hyvä, nurkkakuntainen Impivaara -paha. Aivan kuin järjestetyssä nyrkkeilyottelussa käydään näyttävät taisteluerät, mutta on ennalta määrätty että se toinen kaatuu. Nyt on vain varmistettu että tälle häviäjälle ei heru sympatiaa vaikka hänelläkin oli hetkensä.
EU- ja eurovastaisuus tarkoittavat nyt ihmisten mielissä äärioikeistoon kallistumista.ja juuri Mandelan kertoman takia, rauhan ja rakkauden kaipuun vuoksi ihmiset jäävät poliittisesti kodittomiksi eivätkä enää ilmaise kantojaan valintojen hetkillä. Suomen hallinnon legitimiteetti on itsenäisyydemme ajan heikompia koskaan.
Milloin hallituksemme lakkasi edustamasta meitä ja siirtyi meidän hallinnoimiseen? Meille tarjotaan yhteiskuntaa jossa on yhtäläiset oikeudet, Anatole Francen sanoin: "Majesteetillisessa tasaarvoisuudessaan laki kieltää niin rikkailta kuin köyhiltäkin siltojen alla nukkumisen, kaduilla kerjäämisen ja leivän varastamisen."

Benjamin Franklin sanoi että luovuttaessamme vapauksiamme saadaksemme turvaa, tulemme menettämään kummatkin. Tuoreimpana esimerkkinä juuri tällä hetkellä EU:n ja USA:n välillä kaikessa hiljaisuudessa neuvoteltava vapaakauppasopimus, joka tulee rajoittamaan valtiomme demokratiaa, ryöstämään kansallisomaisuuksiamme, viemään meiltä mahdollisuudet omavaraisuuteen, rajaamaan sananvapauksiamme ja asettamaan ylikansalliset yhtiöt oman lainsäädännön, tai lähinnä sen rippeiden yläpuolelle – kaikki vain finanssipolitiikan ja rahavallan tähden.

Henry Kissinger lausui vuonna 1973 ”Joka hallitsee ruokaa, hallitsee ihmisiä; joka hallitsee energiaa, hallitsee mantereita ja kuka hallitsee rahaa, hallitsee koko maailmaa” ja olemme luopuneet omasta rahasta. Raha ei ole rajallinen resurssi vaan sopimus, jolla arvot jaetaan osapuolten keskuudessa. Meille kerrotaan päivittäin miten on tingittävä, säästettävä, leikattava, tehostettava – pienennettävä julkista sektoria jotta voitaisiin tuottaa parempaa yksityistä. Kaikki tämä, koska sitä sopimusta, rahaa on kuulemma liian vähän. Samat ihmiset, samat resurssit, samat tiedot ja taidot – mutta sopimus rahasta on katkolla. Tämä on mahdollista vain ja ainoastaan koska olemme siirtyneet käyttämään ulkomaan rahaa, jota lainaamme vierailta heidän määräämään hintaan. Euro on resurssinsiirtomekanismi kohti globaalia pääomaa, ei suomalaisen yhteiskunnan tarpeisiin.

Jännitteet kasvavat mutta Suomeen on nyt tietoisesti asenneltu ukkosenjohdattimia – on mamuja, varakkaita, työttömiä, ruotsinkielisiä, vihreitä, vasemmistolaisia, kaupunkilaisia, maalaisia ja välillä myös niitä laiskoja nuoria. Suomalaisten peräänantamattomuus – ettemme taivu ennen katkeamista, purkautuu näin lopulta kanssaihmisiin. Ja hallinto saa jälleen loistaa palauttaessaan lakia ja järjestystä väsyneiden ihmisten keskuuteen, jotka eivät enää jaksa toimia yhteiseen suuntaan.

William Shakespearen näytelmä Venetsian kauppias on kuuluisa Shylock-nimisen hahmon kuvauksesta. Tämä asettaa myöntämälleen lainalle ehdon: jos päähenkilö ei pysty maksamaan lainaa takaisin eräpäivään mennessä Shylock saa vastineeksi ottaa paunan verran lihaa tämän velallisen kehosta. Lainan pyytäjä on kuitenkin yllättynyt Shylock´in anteliaisuudesta, sillä tämä ei kuitenkaan pyydä korkoa lainalleen, ja allekirjoittaa siksi sopimuksen. Euroopan Unioni ja eurojärjestelmä tulevat vaatimaan Suomelta lihapaunaansa aivan kuten he leikkaavat etelä-Eurooppalaisten valtioiden lihaa tällä hetkellä.

Suomalaisten on kiireesti tartuttava haasteeseen palauttaa aito itsenäisyytensä, koska sen syvin olemus ei edelleen ole tehtyjen uhrausten kunnioittaminen tai uhkien vastustamisen voima, vaan yhteinen hyvän tekeminen lastemme ja tulevien sukupolvien vuoksi. Suomen tulevaa 100. syntymäpäivää soisi vietettävä itsenäisenä valtiona, koska edessä on nykyisiäkin suurempia haasteita yhteisvoimin kohdattavaksi.
Lopetan myös Nelson Mandelan sanoihin vapaudesta johon meidän on pyrittävä.

”Vapaus ei ole vain kahleiden hylkääminen, vaan eläminen muiden vapautta kunnioittaen ja vahvistaen”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat