RogerB

Pumpulista Mustan Aukon reunalle

Tänä herran vuonna 2014 lähestymme jälleen myös demokratiaksi kutsutun edustuksellisen, kestävän hallinnon ja ihmisten henkilökohtaisen vapauden nielaisevan Mustan Aukon reunaa, josta paluuta ei ole. Ellemme aloita käännöstä tämän vuoden Europarlamenttivaaleissa ja ensi vuoden eduskuntavaaleissa, niin vauhtimme kohti perikatoa kiihtyy vain.

 

Yle uutisoi tänään miten enemmistö suomalaisista toivoo vähemmän julkisen vallan sekaantumista ja enemmän itsenäistä päätösvaltaa. Sosiaaliturvakin kuulemma passivoi. En minä usko kaiken kattavaan hallintoon ja julkiseen valtaan, mutta täydellinen yksilön vapaus…?

Yksilöllinen vapaus voimistuu vain silloin kuin yhteisönä otamme hallintomme haltuun. Sen tarkoitus on edustaa meitä, ei hallita. Sillä hetkellä kun kansa lakkaa uskomasta hallintonsa vilpittömyyteen, se menettää myös tärkeän sidoksen yhteiseen kansallisuuteen.

 

Osa yhteiskunnastamme pyrkii jokaisena hetkenä rajoittamaan, suorastaan estämään riippumattomuuden, omavaraisuuden ja itsenäisyyden kehittymistä. Ääripäistä löytyvät näkyvät diktaattorit, joiden tavoitteena on poliittisen vallan monopolisointi vaikka väkivalloin ja sitten hiljaisuudessa toimivat plutokraatit, jotka ymmärtävät että rahavallan monopolisointi riittää yhteiskunnan hallinnan saavuttamiseen.

Vuonna 2014 kansalaisten pitäisi suunnata uurnille valitakseen edustajansa Euroopan parlamenttiin. Äänestysvilkkaus on kuitenkin ollut tasaisessa laskussa . Miksi? Onko äänellä enää väliä – tekevät EU:ssa kuitenkin kuten lystäävät?

Poliitikkojen päätösvalta asioihin, joita he markkinoivat äänestäjilleen, on jatkuvasti supistunut. Velkaperustainen rahajärjestelmämme keskittää automaattisesti pääomaa yhä harvempiin käsiin ja tämä leikkaa poliittisen vallan demokratiaa. Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt.

 

Ylikansalliset organisaatiot, rumimpana esimerkkinä Euroopan unioni, korostavat tätä kehitystä. Arvion mukaan jo lähes kolme neljännestä kuntiemme hallitusten esityslistoille ilmestyvistä asioista on jo käsitelty EU:ssa ja voimattomuuden tunne voimistuu.

Vaalirahakohu raotti ovea ongelmaan ja nyt hallintarekistereiden salaaminen lukitsee sen. Rahajärjestelmän yksityiset hallitsijat voivat edelleen käyttää valtaansa myös poliittisella kentällä ja siten lobata/ohjata/ohjeistaa sekä lainsäädäntöä että suoria päätöksiä. – tai sitten olemalla vain myöntämättä luottoja pk-sektorille, joilla ei ole muita rahoitusmuotoja tarjolla siihen investointiinsa ennen myyntiä. Viimeistään näin saadaan poliitikot polvilleen, kun työttömyys räjähtää käsiin ja kaikki huutavat vain toisilleen. Taloudellisen harvainvallan kannalta on yhdentekevää montako poliittisesti valittavaa ehdokasta tai millaisia puolueita on tarjolla kunhan eivät merkittävästi astu sivuun pitkän tähtäimen tavoitelinjoilta – lisää ja vahvempaa valtaa kansainvälisille rahoituslaitoksille ja ylikansallisille korporaatioille.

 

Räikein toimintatapa on juuri nyt kokemamme keskustelun ohjaaminen väärään jakoon; joko leikkauspolitiikkaa ja ns. vastuullisia säästöjä kannattavat tai hyvinvointivaltiota hurlumhei-luototuksella ylläpitävät. Kumpikaan näistä ei toimi, koska eivät tarkastele ydinongelmaa- yksityisen pankkisektorin antamia luottoja. Yksityistä, yritys- ja julkista velkaa….sitä AINOAA tarjolla olevaa rahaa. Jompikumpi velkaantuu aina; joko yksityinen TAI julkinen sektori. Vain kansainväliset pankit vetävät välistä.

 

Koska kumpikaan lähestymistapa ei toimi, ehdokkaat käyvät yhä hermostuneimmiksi ja lupaavat toinen toistaan radikaalimpia uudistuksia ilman vaikutusta. Syvenevä poliittinen juopa sopii aivan erinomaisesti finanssivallan yksityisille haltijoille. Aivan kuten sata vuotta sitten venäläiset Suomen sortokaudella ruokkivat eripuraisuutta kansalaisryhmien väliin, syytää nyt ohjattu politiikkamme riitaa kieliryhmien, tuloluokkien, yksityisen ja julkisen talouden, työttömien, työllisten, maahanmuuttajien ja suomalaissyntyisten välille rikkoakseen myönteisen kansallistunnon rippeemme. Kansakunta kuolee kun väki lakkaa luottamasta toisiinsa ja laajempaan yhteiseen asiaan. Ulkomaiset luotottajat pääsevät näin edistämään kaikkein keskeisintä poliittista tavoitettaan, valtioiden kansallisen itsenäisyyden ja päätäntävallan heikentämistä. Näin päästään helpoiten kansallisomaisuuksien realisointien pariin.

 

Heidän kannalta on aivan yhden tekevää toteutuuko uusi orjuus osallistavan sosiaaliturvan muodossa vai terveydenhuollon saattaminen yksityiseen omistukseen ”kuntauudistuksella” juuri nyt – vai vasta silloin kuin suomalaisilla ei ole enää demokratian suomaa mahdollisuutta vastustaa hankkeita. Vesi kovertaa tämänkin kiven ellei veden uomaa muuteta.

Jyrkkenevä poliittinen ilmapiiri antaa nyt tilaa myös valvontayhteiskunnan rakentajille. Amerikkalaisten kokema herätys oman ”kansallisen turvallisuusvirastonsa” valvontatouhuista on edelleen meidänkin kehityksemme polulla. Vetoamalla taloudelliseen tehokkuuteen, turvallisuuteen, rikollisuuden valvontaan ja yleisesti koettuun turvattomuuteen saadaan ihmiset vähitellen luopumaan yksityisyydestään valtion eduksi, joka nyt sattuu olemaan talousvallan käsissä. Eihän se ketään haittaa, ellei hänellä ole salattavaa?

 

Tampereella Itsenäisyyspäivänä nähdyt ”roskaväen” aiheuttamien ”ei-poliittisten” tapahtumien julkisuuskäsittely kuvaa kansakunnan tilaa erinomaisesti. Wittgenstein´in lausuma ”Mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava” kertoo että juuri nyt, näinä kohtalon hetkinä olisi paljon pohdittavaa Suomi-nimisen maan tulevaisuudesta. Puhuvien, kansakunnan kaapin päällä istuvien päiden retoriset mantrat suuresta yhteishengestä, yrittämisestä, yhteisöllisyydestä, vastuullisuudesta, huolenpidosta ja heti nurkan takaa, kohta saapuvasta kirkastuksesta – kun Suuret Luottoluokittajat antavat ankaran hyväksyntänsä – iskevät nyt päin liian monen suomalaisen todellisuutta.

 

Tänäkin kuluvana vuonna meitä tullaan edelleen voimallisesti vakuuttamaan erinäisten lakien, säädösten ja päätösten tarpeellisuuksista, joiden seuraamuksina mahdollisuutenne itsenäisiin päätöksiin kutistuvat. Enää et päätä naapurien kanssa tehtävistä talkoohommista, et pysty rajoittamaan liikenteeseen kuluvia menojasi, sähkösi kallistuu, lähikoulu lakkautetaan, terveyskeskuksesi päivystys rajoittaa aukioloaan, saat ostaa vain hyväksyttyä ravintoa, hyväksyttäviltä jälleenmyyjiltä, sinulla ei ole kuin digitaalista rahaa, kotitarveviljelyä rajoitetaan, oma kaivo vaatii virkamieshyväksynnän, hajautettua energiantuottoa vastustetaan samalla kun sähköverkkoa kaupataan ulkomaille, jokunen ilmoitusvelvollisuus lisätään, lastesi kouluissa ei hetken päästä opeteta yhteiskuntaoppia tai historiaa vaan kohta heitä valmennetaan yrityselämän tarpeisiin ja pääsevät kilvan tarjoamaan kohta velaksi hankittua osaamistaan työnantajille – tietenkin näiden päättämään hintaan, joka määritetään suhteessa Kaukoidän palkkatasoihin. Jonakin päivänä saamme edelleen päättää minkä makuisen jäätelöpallon ostamme kesäkioskista?

 

Tämä henkilökohtaisen itsenäisyyden menetys on täysin samanlaisen prosessin seuraamusta millä Suomen valtiollinen itsenäisyys on suurelta osin hukattu suhteessa Euroopan unioniin. Meidän ruokaomavaraisuutemme on supistettu minimiin, energian suhteen olemme lähes täysin riippuvaisia Venäjästä ja muissakin vaihtoehdoissa olemme iloisen, eurooppalaisen kilpailutuksen verkoissa – puolustuskyvyttöminä – ja kohta myös TTIP:n, Euroopan komission valkopesemän vapaakauppasopimuksen vankeja. Sopimuksesta puutuvat vain se vapaus ja niiden osapuolten hyväksyntä, joiden elämään se vahvimmin vaikuttaa.Vientiteollisuuden pitäisi meille hankkia ne rahat, joilla maksamme ulkomaiset tarpeemme. Sääli että keskeisimmät osat on pistetty lihoiksi myymällä ulos. Mutta muista että se on juuri sinun vikasi (tai ainakin naapurin) ellet pärjää tässä ”kovassa” kilpailussa. Luuserit lakoon. Mallia ja oppia pelin hengestä voi hakea niistä runsaista tosi-TV-ohjelmista, joilla meitä hemmotellaan.

 

Ilman irtautumista eurosta, rahareformia ja itsenäisen Suomen valtiopankin palauttamista, meillä ei ole enää mahdollisuutta itsehallintoon vaan matka jatkuu lastuna lainehilla. Mustan aukon vetovoima on ylittämässä kykymme irtautua omalle tielle. Presidentti Gerald Ford sattui hyvin kuvaamaan meidän ja EU:n suhteen lausuessaan:


”Hallinto, joka on riittävän iso antamaan sinulle kaiken tarvitsemasi, on myös riittävän vahva viemään sinulta kaiken”.

 

Kannattaisi siis katsoa keneltä pyytää sitä luottoa…

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (124 kommenttia)

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Isänmaallinen tervehdys Alexander!

Kirjoitit:
"Ilman irtautumista eurosta, rahareformia ja itsenäisen Suomen valtiopankin palauttamista, meillä ei ole enää mahdollisuutta itsehallintoon vaan matka jatkuu lastuna lainehilla. Musta aukon vetovoima on ylittämässä kykymme irtautua omalle tielle."

Miten IPU voi EU-parlamenttivaalien kautta vastustaa mustan aukon vetovoimaa?

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

On puolueessa sovittu ja myös julkisesti ilmoitettu että sen teoreettisen sattuman kohdatessa ja IPU:n edustajan sattuessa tulemaan valituksi, hän käyttää mahdollisimman suuren osan taloudellisista resursseistaan puolueen toiminnan tukemiseksi kotimaassa.
"Paikan päällä" siellä B-Rysselissä hän käyköön erillissotaa tätä mammuttia päin.

Muutoin harjoitus tekee mestarin myös näissä vaalitoimissa?

Susanna Kaukinen

Juuri näin. Mielestäni valittu strategia on hyvä. Olisi meiltä perin epäviisasta jäädä vaaleista pois ja menettää tilaisuus tuoda puoluetta tutuksi äänestäjille. Parlamenttipaikka ei ole nyt pääasia, vaan oikean asian puolustaminen ja IPU:n vahvistaminen kaikin puolin.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #12

Vielä on sekin etu, että voi tutustua muihin EU:sta eroon haluaviin maihin.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

IPU on ihan pihalla.

Hakalehtoa ja Pesosta ei Suomen perustuslain valtiopetoksellinen EY-mukautus kiinnostanut pätkääkään 14 vuotta sitten.

Pesosta se ei kiinnosta vieläkään.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #14

Kyllä minä ainakin olen kirjoittanut tuosta petoksesta!

"En jaksa tarkastaa, oliko Jyrki Kasvi itse mukana puljauksissa, joilla Suomi liitettiin monilta osin paitsi lain, myös perustuslain vastaisesti Euroopan Unioniin ja euroon. Todennäköisesti hän on tavalla tai toisella ollut tämän lainvastaisen väkivaltaisen prosessin osa tai vähintäinkin sen myötäilijä."

"Se, että eliitti on pystynyt runnomaan Suomen euroon Suomen lain vastaisesti ei tarkoita, että se olisi toiminut oikein. Se tarkoittaa vain sitä, että suomalainen demokratia on eliitin diktatuuria, jossa eliitin ei tarvitse välittää edes siitä, mitä perustuslakiin on kirjoitettu."

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #27

Susanna Kaukinen!

Kirjoittelet musta-tuntuu -juttuja.

Susanna Kaukinen

Uskot varmaan, että sillä on merkitystä että me olemme esillä vaaleissa?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Haaskatkaa vaan aikaa, vaivaa ja rahaa turhanpäiväiseen.

Ehdolla oleminen EU-parlamenttivaaleissa on aivan väärä menetelmä EU:sta ja eurosta irrottautumiseen.

Nimittäin EU-parlamenttivaaleihin osallistumalla IPU:n ehdokkaat todistavat itselleen, ettei valtiopetoksia ole Suomessa tapahtunutkaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #19

Jorma, me olemme kanssasi varmaan monesta asiasta eri mieltä. Olemme silti ymmärtääkseni siitä samaa mieltä, että Suomea on nyt puolustettava peräänantamattomasti.

Sitä päivää ei tule, että minä kelkkani kääntäisiin EU:n hyväksi. Olen syvä paikallisuuden kannattaja ja vaikka en muiden puolesta voikaan luvata on oma uskoni siihen, että Alexander on myös liikkeellä syvästä vakaumuksesta sen suhteen, että tärkeintä on puolustaa Suomea.

IPU ei ole perussuomalaiset. Jos IPU kääntäisi kelkkansa, jota ei tapahdu, minä ainakin jättäisin puolueen heti.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #26

Susanna Kaukinen!

Väitätkö, että minä toimisin EU:n hyväksi?

En milloinkaan.

IPU:n ja PerusSuomalaisten keinoilla toimien joutuu odottamaan liian kauan Suomen irrottautumista EU:sta ja eurosta.

Nopein keino on vaatia valtiopetosten pikaista käsittelyä.

Siten saadaan aikaiseksi nopein paluu Suomen Laki II 1992 -kirjan mukaiseen perustuslakiin.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #29

Jorma Jaakkola!
Sinä olet oikealla asialla, minä olen oikealla asialla ja me olemme oikealla asialla.
On perin kummallista jos mielesi ei salli useammalla keinolla etenemistä, riippumatta siitä onko aikanaan puolueen puheenjohtajan kanssa ollut erimielisyyttä.

Et kai luule että vain yksi mies vie ja muut seuraa. Kyllä tässä edetään ennemmin rintamassa kuin jonossa.

Pienenä mutta ehkä vaikuttavana asiana on sentään, että IPU vaatii perustuslakituomioistuimen synnyttämistä Suomeen. Se taitaa olla yksi tarve, mikäli edetään myös sinun esittämässä linjassa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #32

IPU:n keinot perustuvat populismiin, EU-ja euro-kriittisyyteen, joka on vailla Suomen omia perustuslaillisia argumentointeja.

Varapuheenjohtaja Antti Pesonen lähti omille teilleen, sillä hänen mielestään IPU:lla on tärkeämpääkin tekemistä kuin perehtyä Suomen perustuslain EY-mukautuksiin.

Puheenjohtaja Ilkka Hakalehto oli eräässä Turussa järjestetyssä tilaisuudessa sanonut, ettei anna arvoa Satakunnan miesten perustuslakisaivartelulle.

Perustuslakituomioistuin voidaan säätää voimaan vasta sitten, kun EU-kahleet on valtiopetoksen rikosoikeudellisella käsittelyllä irrotettu.

Valtiopetoksen käsittely ei kuulu eduskunnalle.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #35

Jorma olet tehnyt fantastista työtä. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä vanha viisaus...kaikelle on oma aikansa ja paikkansa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #37

Kiitos!

Sosiaalinen media on tie kansan - puolueisiin katsomatta - herättämiseksi vaatimaan valtiopetoksen käsittelyä.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #35

Herra Jaakkola.

Aika jyrkkä olette arvostelemaan toista puoluetta tuntematta mikä sen jäsenistöä ajaa.

Mikä tahansa puolue, "Kansallinen" kokoomuskin, voidaan arvostella teidän mallin mukaan:

"XXXXXX:n keinot perustuvat populismiin, EU-ja euro-myönteisyyteen/kriittisyyteen, joka on vailla Suomen omia perustuslaillisia argumentointeja.

Jos ette vielä ole huomannut, niin EU-vastaisia voimia pyritään maalamaan myös äärioikeisto/rasistinurkkaan. Mihin siis teidän mielestänne eurokriittisen mutta ei maahanmuuttovastaisen henkilön pitäisi kantaa äänensä? Keskustalle?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #39

Anteeksi, että olen pahoittanut mielen.

Kyllä tunnen Vapaan Suomen Liiton ja IPU:n.

Puheenjohtaja Ilkka Hakalehto teki sotilasvalanmukaisesta ilmoituksestani kirjoituksen VSL:n lehteen.

Voin kokoomuslaisena tunnustaa, että joskus jakelin postilaatikkoihin VSL:n lehtiäkin, samoin kuin Suomen Sanomiakin.

Ei arvosteluni ole jyrkkää, sillä tosiasia on:

Ei euroa eikä EU:ta kannata kritisoida, koska nimenomaan presidentti Mauno Koivisto romutti Suomen perustuslain ja ajoi Suomen valtiopetoksella EY:hyn jo 27.10.1992.
Euroon menosta eduskunta päätti 18.3.1992 poliittisesti (ei valtiosääntöoikeudellisesti) demareiden käsikirjoittamalla äänestysnäytelmällä, jossa vastaan äänestäneet äänestivät tyhjää.

Huhtikuun 1998 euro-äänestys oli myös poliittinen näytelmä, jolla salaisen EMU-varauma-huijauksen (20.12.1993) ongelma legitimisoitiin (ei legalisoitu).

Suomi ei ole valtiosääntöoikeudellisesti ollut päivääkään EU:n jäsen.
Tästä syystä en ole äänestänyt, enkä äänestä EU-parlamenttivaaleissa.

Oikea kritisoinnin kohde on ulkopolitiikasta määrännyt Mauno Koivisto.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #49

Jorma. Sinulle pitää hattua nostaa sekä tutkimustyöstäsi että periaatteellisuudestasi.
Salli kuitenkin myös uuden puolueen pyrkimistä päättämään. IPU on varsin kehityskelpoinen ja toistaiseksi ketterä ilman tuuliviirin oireita.

Minullakin on pieni periaate takataskussa: en tule koskaan, missään enkä milloinkaan äänestämään eduskunnan EVM-äänestyksessä JAA-äänensä antanutta henkilöä mihinkään suomalaiseen edustustehtävään.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #51

Kiitos Alexander hatun nostosta!

EMV-päätös oli maanpetos, rikos, joka ei vanhene.

Se oli maanpetos siksi, että EMV vaikuttaa valtionbudjettiin, joten päästös olisi vaatinut määräenemmistön.

Toiseksi se oli myös valtiopetoksen jatkamista, koska Suomi ei valtiosääntöoikeudellisesti ole euro-alueen jäsen.

Nämä asiat pitää vaatia käsittelyyn some:n kautta.

Valtiopetoksen käsittely ei kuulu eduskunnan toimivaltaan.

Katainen ja Urpilainen voidaan istuvina ministerinä laittaa EVM:stä valtakunnan oikeuteen.
Ministerivastuulainmukainen käsittely on tehtävä heti, eikä enää eduskuntavaalien jälkeen.
Kymmenen kansanedustajaa riittää.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #35

miks sä et sitä valtiopetos juttua aja? siis sehän on tapahtunut asia, helppo todistaa. ei muuta kun syylliset linnaan.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #80

Kiitos asiallisesta kommentista Auvo Rouvinen!

Yksinomaan Suomen Markan hävittäminen Hallitusmuodon 72 §:stä on helppo todistaa.

Mutta Suomen tuomioistuinlaitos ei ole riippumaton.
Presidentti Koivisto nousi sen yläpuolelle jo keväällä 1992.

Tutkintapyyntö Keskusrikospoliisille on tehty.

Mutta tilanne on tämä:
KRP ei tutki. Ei mukamas kuulu sille.

Jos KRP tutkii, syyttääkö syyttäjä?

Tein sotilasvalan mukaisen ilmoituksen oikeuskanslerille. Oheistin pöytäkirjaotteen salaisesta EMU-varaumapöytäkirjasta, joten pöytäkirjaote oli oikeuskanslerin virastossa ennenkuin KHO vahvisti UM:n salassapitopäätöksen.

Apulaisoikeuskansleri Jukka Pasanen ei nähnyt, että olisi toimittu perustuslain vastaisesti.
Minulle lähetetyssä vastauksessa luki:
"EMU-päätöksenteon muodonvalinta on poliittinen tarkoituksenmukaisuuskysymys, johon oikeuskansleri ei voi toimivaltansa rajoissa puuttua."

Ilkka Hakalehto kirjoitti sotilasvalan mukaisesta ilmoituksestani VSL:n lehteen sovitun vastaisesti eli mainiten nimeni.

Vuonna 2001, jolloin hallussani olevat salaisen EMU-varaumapöytäkirjan dokumentit laitettiin satanen.com -sivustolle, en missään nimessä halunnut julkisuuteen. Ylläpitäjä lupasi vastata sivustostaan.

Suomen tulevaisuuden tilanne on edennyt katastrofaaliseksi, joten en voi anonyyminä huudella puskista.

Ainut tie valtiopetoksen käsittelyyn ottamiseen on kansalaisten luoma paine.
EU:ta ja euroa kritoisoimalla ei tätä painetta lisätä.

Mitä kauemmaksi valtiopetoksen käsittely siirtyy, sitä enemmän Suomessa syntyy peruuttamattomia vahinkoja.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #35

Jorma Jaakkola:"Valtiopetoksen käsittely ei kuulu eduskunnalle"- Kuuluukos se poliisille ja korkeammille oikeusviranomaisille?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #107

Ensisijaisesti presidentti Koivisto vasta valtiopetoksesta.

Alkuperäisen Hallitusmuodon mukaan presidentti oli suvereeni, jonka ei tarvinnut nauttia eduskunnan luottamusta.

Ministerivastuulainmukainen eduskuntamenettely koskee ministerin toimien tutkimista.

Valtiopetos on rikoslakiin kirjoitettu rikos.
Rikostutkimukset kuuluvat poliisille.

Tuomiot tuomionistuinlaitokselle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #110

Jorma Jaakkola. Poliisithan ilmoittavat, syyttäjät syyttävät ja tuomioistuimet tuomitsevat rikoksentekijän laissa määritellystä/säädetystä rikoksesta . Päinvastaisessa tapauksessa Poliisit jättävät ilmoittamatta, syyttäjät syyttämättä ja tuomioistuimet tuomitsematta ns.toimenpiteistä luopumissäännöksin.

Valtio- ja maanpetos on rikos, joka ei vanhene.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #112
Käyttäjän KajRisberg kuva
Kaj Risberg Vastaus kommenttiin #32

Suhtautuisin vähän skeptisesti tuohon perustuslakituomioistuimeen. Itse asiassa puutteistaan huolimatta nykykäytäntö lienee parempi kuin esim. amerikan malli. Juridisoitunut poliittinen elin on taatusti vähemmän huono kuin politisoitunut juridinen elin.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #36

Kaj. Miksi näet ainoana mahdollisuutena sen juridisen elimen politisoitumisen?
Jos näin, niin mitä ehdottaisit tällaisen tilanteen syntymisen estämiseksi?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #29

Se on jännä juttu Jorma Jaakkola,että toimit tälläkin hetkellä kovin syvällisestikin EU:n hyväksi kannattamalla kokoomusta.

Käännetäämpä näin asia..mitä sinä olet saanut aikaiseksi kokoomuksessa tämän valtiopetoksen pikaisen käsittelyn tapahtumiseksi?

Olisiko aika koluta läpi se oma pöytä ennen kuin tyrmää muiden yritykset tehdä asialle jotain.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #48

En ole Kokoomuksessa yksinäinen kriitikko. Minua on kuunneltukin.
Perustan puheeni ja kirjoitukseni dokumentteihin, en musta-tuntuu-juttuihin.

Miten kansalainen voi tietää salatusta lähihistoriasta, jos sitä ei kerro?

Jos puhuisin perussuomalaisena tai ipu:na, kuunneltaisiinko minua?
Tuskin.

On Kokoomuksessa muitakin omilla aivoillaan ajattelevia. Varsinkin kokoomusnuorissa.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #55

Etenkin usean kokoomusnuoren historiaton ulostulo motivoi kummasti vastustamaan heidän omien aivojensa tuotoksia.
Suomi ansaitsee enemmän.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #56

Yksilöitä löytyy joka puolueesta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #55

Ai olet siis -uskottavuuden- vuoksi kokoomuksessa? Voi hyvä tavaton..federalistisin puolue ja samalla puolue joka ensimmäiseksi myisi tämän valtion kunhan tilaisuus tulisi ja sinä olet uskottavuuden vuoksi kertomassa kuinka jossakin kohtaa on tehty väärin..?

Koivisto teki valtiopetoksen mielestäsi ja siksi kokoomus nyt on federalistisin? Jokin ei natsaa..ei ainakaan uskottavuus natsaa,se on vissi,mutta kyllä jokin perusteellinen logiikkakin on hukassa tuossa toiminnassasi.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #60

Samoja mietteitä, samoja mietteitä. Kokoomus ja uskottavuus ei etenkään tänä päivänä mahdu samaan pakettiin. Vanhat suuret valtapuolueet ovat logiikoissaan järjestään hukassa, ja näytöt viimeisten 25v.ajalta eivät kansalaisiamme mairittele. Milloinkohan virheet uskallettaisiin tunnustaa?

Oma näkökulmani on, että Jaakkolan ja hänen kaltaistensa terävien EU-kriitikoiden tulisi tehdä johtopäätökset ja erota tällaisista puolueista. Tällaisen loogisen menettelyn kautta nämä puolueet saataisiin hiljaksiin näivettymään sellaiseen kokoon, jota niiden nykyiset näkemykset edellyttäisivät. On täysin uusien tuulten aika, ja ennenkaikkea aidon ja avoimen kansanvallan.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #63

Tämän päivän Kokoomus ei ole uskottava, eivät demarit eikä Keskusta. Eivätkä hallituksessa olevat pienpuolueet.

Eduskuntavaalien voimasuhteiden vaihduttua mikään ei muutu.
Sama linja, amerikkalaisen McKinsey&Co:n tekemän hallitusohjelman toteuttaminen, Suomen velkaanuttamiseksi jatkuu.

Pyrin dokumenteillani saamaan Kokoomuksen linjaan muutoksen. Samoin Suomen linjaan muutenkin.
Kokoomuslaisena voin kritisoida kokoomuslaisia ja olen kritisoinutkin.
Totaalinen tuho on tulossa Suomeen jos linja ei muutu.

Holkeri ja Salolainen aloittivat Kokoomuksen tuhoamisen.
Sini-punan esileikit alkoivat jo syksyllä 1985.
Kohta 29 vuotta sitten.
Salolainen on demari.
Matto nypättiin puheenjohtaja Suomisen alta.
Kokoomuksen eduskuntaryhmään syntyi yrittäjäsiipi, sillä Holkerin hallitus viis veisasi yrittäjyydestä.

Näitä Koiviston juoksupoikia ja -tyttöjä riittää muuallakin.

Koivisto auttoi Esko Ahoa Esko Ahon hallitusta vastaan. Tästä avusta Aho jäi kiitollisuuden velkaan.

Oikeusministeri Anneli Jäätteenmäki hoiti Keskustassa sen, josta Hannele Pokka kieltäytyi.

Vielä:
En ole EU-kriitikko. Esimerkiksi Ville Itälä on.
Minulla ei ole mitään syytä kritisoida EU:ta, vaan Suomen korkean valtiojohdon toimia.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #77

Kiitos tästä tarkennuksesta, Jorma
"En ole EU-kriitikko. Esimerkiksi Ville Itälä on.
Minulla ei ole mitään syytä kritisoida EU:ta, vaan Suomen korkean valtiojohdon toimia."
Tässä on nyt ratkaiseva ero meidän tavoitteissa. Onko ymmärrettävä mietteesi siten, että olisit nykysisältöisen EU-jäsenyyden kannalla, mikäli prosessi olisi hoidettu kirjaimen mukaan?

IPU vastustaa itsenäisyytemme ja itsemääräämisoikeutemme menetystä ja ulosmyyntiä riippumatta tuon silloisen liittymisprosessin oikeellisuudesta tai vääryydestä.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #79

Kiitos kysymyksestä Alexander!

Olet fiksu mies selitystä kysyessäsi. Eilen minua lyötiinkin aika kovaa.

Toivottavasti vastaukseni oikoo väärinkäsitykset siitä, mitä on syntynyt kirjoittaessani, että en ole EU-kriittinen.

En ole EU-kriittinen, koska kritisointini kohde on Suomen perustuslain EY-mukautuksen yhteydessä tapahtuneet useat valtiopetokset.

Suomen alkuperäinen perustuslaki on Suomen itsenäisyyden perustan A ja O.

Ehdottomasti haluan, että Suomi on itsenäinen valtio.

En ole missään vaiheessa halunnut Suomen olevan minkäänlaisen EU:n jäsen.

Suomi voi olla itsenäinen valtio sillä perustuslailla (Valtiopäiväjärjestys ja Hallitusmuoto), joka oli viimeksi kirjoitettua kirjaan "Suomen Laki II 1992".

EY/EU:n jäsenenä mikään valtio ei ole itsenäinen eli en ole minkäänmuotoisen "EU":n kannalla.
(EU:han syntyi vasta 1.12.2009. Sitä ennen EU oli olemassa vain kansalaisille harhautustarkoituksella luotuina mielikuvina.)

En ole edes sellaisen EY:n kannalla, jollaisena EY säädäntöineen (acquis) oli vuonna 1991.

IPU:n puheenjohtaja Antti Pesonen pitää ETA:a Suomen EU-jäsenyyden vaihtoehtona.
Mutta Antti Pesoselta puuttuu nimenomaan perustuslakiin liittyvä tieto, jota hän ei ole missään vaiheessa halunnut käyttöönsä.
Tarjottu on, mutta ei ole kelvannut. Minä tosin en ole ollut tarjoamassa, vaan ihan muut nimeltä mainitsemattomat henkilöt.

Minä en siis missään nimessä hyväksy edes ETA-jäsenyyttä, koska Euroopan talousalueen perustamissopimuksen säädöstö hävitti Suomen vallan kolmijaon eli teki Suomen alkuperäisen Hallitusmuodon 1, 2, 53 ja 92 pykälistä kuolleita kirjaimia eli valtiosääntöoikeudellisesti sisällyksettömiä tekstejä.

Kirjoitit:
"IPU vastustaa itsenäisyytemme ja itsemääräämisoikeutemme menetystä ja ulosmyyntiä riippumatta tuon silloisen liittymisprosessin oikeellisuudesta tai vääryydestä."

Siis "riippumatta tuon silloisen liittymisprosessin oikeellisuudesta tai vääryydestä."
Noilla sanoilla IPU siis viis välittää oliko liittyminen EU:hun valtiosääntöoikeudellisesti laillista vai ei.

Ilkka Hakalehtoa ja Antti Pesosta ei kiinnostanut, mitä ns. Satakunnan miehet tutkivat eli millaisia EY-mukautuksia Suomen Valtiopäiväjärjestykseen (v 1992 ja 1993) ja Hallitusmuotoon (v 1993) tehtiin.
Mukautukset olivat vain silmänkääntötemppu, jolla valtiopetos saatiin näyttämään lailliselta.

Jo ETA-säädännön voimaansaattaminen 27.10.1992 oli Suomen Hallitusmuotoon kirjoitetun vallan kolmijaon vastainen eli tapahtui valtiopetos.
Suomi ei siis voi olla minkäänmuotoisen "EU":n jäsen ilman, että Suomen perustuslain yli olisi kävelty.

Suomen itsenäisyyttä ei voi palauttaa EU:ta ja euroa kritisoimalla ja EU:ta vastustamalla.

Suomen alkuperäinen valtiosääntö on kaiken A ja O.

Suosittelen tutustumista Suomen perustuslain EY-mukautuksiin.

Tekstien rukkaukset
http://jormajaakkola.fi/EY-mukautuksen%20historia

Laajempi raportti
http://jormajaakkola.fi/perustuslain%20EY-mukautus

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #86

Kiitos selvennyksestä, Jorma.

"Siis "riippumatta tuon silloisen liittymisprosessin oikeellisuudesta tai vääryydestä."
Noilla sanoilla IPU siis viis välittää oliko liittyminen EU:hun valtiosääntöoikeudellisesti laillista vai ei."

Sinulla on nyt oman väriset silmälasit päässä - tuossa sanotaan selvästi että tutkimustesi oikeellisuus EI ole syy yrittää estää IPU:a vahvistumasta ja toimimasta.

Pyydän sinua nyt pohtimaan myös seuraavaa:

Elämme siis laittomassa tilassa, jossa edes sinun yksityiskohtaisen tutkimustyön tulos ei murru julkisuuteen, kuten ei esimerkiksi Olli Pusan hyvät tekstit työeläkevakuutussotkuista tai edesmenneen Matti Hyryläisen laajat yhteiskuntapohdinnat.

Tietenkin me kaikki toivomme että saisimme kelattua tämän prosessin takaisinpäin,että heräisimme uuteen aamuun kuten Bill Murray "Murmelin päivä"-elokuvassa, tekemään asiat uusiksi.
Etkö siis näe tarvetta sellaiselle puolueen idulle, joka keräisi ne äänestäjät, jotka ovat lopullisesti menettäneet uskonsa sekä hallituksessa istuviin EU-myötäilijöihin että oppositiossa oleviin nykytilanteen arkkitehteihin ja "kovien arvojen" taistelijoihin?

Pitäisikö meidän vain pysyä hiljaisina tai liittyä tarjolla oleviin ryhmittymiin?

JOS työsi kantaa hedelmää, olemme tyytyväisiä ja ryhdymme rakentamaan Suomea uudelta pöydältä. JOS ei, olemme töissä yhteisen hyvän edistämiseksi.

Viitatessasi Hakalehdon ja Pesosen tekemiin ratkaisuihin tarpeessasi alentaa meitä IPU:laisia, kuullostat kovin kaunaiselta. Onko joku syy että tämä(kään) kukka ei voisi kukkia?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #91

Kiitos kommentista Alexander!

Kirjoitit:
"Viitatessasi Hakalehdon ja Pesosen tekemiin ratkaisuihin tarpeessasi alentaa meitä IPU:laisia, kuullostat kovin kaunaiselta."

Ei minulla ole minkäänlaista kaunaa Antti Pesosta eikä edesmennyttä Ilkka Hakalehtoa kohtaan. Eikä minulla ole tarvetta alentaa Sinua enkä Timo Kalliokoskea, enkä muitakaan IPU-laisia.

Olen pahoillani, jos asian näin tulkitsette.

Toivoin, että olisin saanut Sinusta ja Timosta kehto-ryhmässä yhteistyökumppanit, mutta olitte ilmeisesti ehtineet hakata IPU:n ohjelmat syvälle kiveenne.

Olisin odottanut, että Suomen perustuslain mukautus ja valtiopetokset olisivat kiinnostaneet Teitä, vaikkeivat ne IPU:a kiinnostaisikaan.

En ole katkera, en, vaikka minua eilen tässä keskustelussa löytiin aika kovaakin.

Pyrin informoimaan kansalaisia Suomen lähihistoriasta. Ei ole minun vikani, jos se ei kiinnosta.
Minun puolestani IPU-laiset saavat jatkaa Hakalehdon ja Pesosen viitoittamalla EU-kriittisellä linjalla välittämättä siitä, tehtiinkö jäsenyyspäätös valtiosääntöoikeudellisesti laittomasti tai laillisesti.

Ainut tavoitteeni on pyrkiä pikaisesti eroon EU:sta.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #95

Jorma. Tavoitteemme on edelleen sama. Syyt miksi minä poistuin Kehto-ryhmästä liittyvät ihan lapsellisiin henkilökemia-seikkoihin ja allergiseen reaktioon tiettyjen tahojen ihmisnäkemyksiin (se pakolaiskeskustelu...).
En pystynyt enää kykenemään.
IPU:ssa on muitakin asioita kuin se kriittisyys. Kyllä pyrkimyksissä on valmistautuminen jokseenkin haasteelliseen tulevaisuuteen mahdollisimman väkivallattomasti.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #97

Kiitos Alexander.

Hyvä, että tavoitteemme on sama.

Kehto-ryhmän henkilökemioista en ole ennen kuullutkaan mitään.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #29

Millä tavalla on mahdollista vaatia tuota valtiopetosten käsittelyä? Tarvitseeko siinä olla jokin tietty määrä allekirjoituksia tms.?

Siis miten sen voi tehdä käytännössä?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #105

Kiitos kysymyksistä Nina!

Valtiopetos on tabu. Media ei halua kertoa asiasta. Keskusrikospoliisi vastaa, ettei kuulu heille. Tuomioistuinlaitos menetti riippumattomuutensa keväällä 1992. Oikeuskansleri ei ole yli kahteen kymmeneen vuoteen hoitanut tehtäväänsä.

Vain kansan paine johtaa valtiopetoksen käsittelyyn.

Parhaiten asia hoituu nettikeskustelulla, massiivisella nettiryöpytyksellä, jolloin median on pakko ottaa asia uutisointiin ja sen myötä valtiopetos joutuu käsittelyyn.

Jotta homma onnistuisi, on tehtävä esivalmisteluja:
Aineiston laatiminen sellaiseksi, ettei kenellekään jää epäilystä siitä, etteikö valtiopetokset olisi totta.
Toinen tärkeä asia on nettiverkoston kokoaminen, jotta saadaan heti massiivinen keskustelu aikaan.

Kunnallisvaalien edellä neljän miehen oli tarkoitus kokoontua pohtimaan käytännön järjestelyjä.
Kuten kotisivultani ilmenee, olin vuosien varrella koonnut mittavan arkiston EY-jäsenyyden kähmyilyyn. Erään toisen henkilön mittava aineisto on myös olemassa. Nämä oli tarkoitus yhdistää, mutta kiireiden vuoksi emme ole kokoontuneet.
Oikeastaan on ollut hyväkin, että emme ole vielä kuluttaneet aikaa ja energiaa, koska dokumentteja etsiessäni on tullut lisää tietoa. Olen nimittäin viime huhtikuun jälkeen selannut läpi 12 Valtiopäivät-kirjaa (noin 12000 sivua), joita ei netistä löydy.

Toissa päivänä sain tiedot pakettiin raakileena. Nyt on vuorossa merkittävien tekstien kopioiminen ja liittäminen sähköiseen muotoon.

Aineistosta on tarkoitus koota nettikirja pdf-muodossa. Sisällyluettelo on linkkeinä, jolloin pääsee suoraan siihen kohtaan tekstiä, jota haluaa lukea.

Myös painetun kirjan tekeminen on ollut suunnitelmissa.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #106

Kiitos vastauksista.

Olen sitä mieltä, että EU:sta irtautumaan haluavien on hyvä osallistua EU-vaaleihin ja näkyvästi kertoa EU:n ongelmista ja jo euroon liittyvistä ongelmista.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #120

Parasta olisi käynnistää ennen EU-parlamentti vaaleja sellainen kampanja, ettei kukaan mene äänestämään.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #122

Se tuskin EU:n johtoa haittais tai millään tavalla hetkauttais.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #123

Välikös EU:n johdolla.
Ai niin, bobrikoffi-Rehniä kyllä hetkauttais.

Suomen omaa EU-johtoa hetkauttais toden teolla.
Saisivat hävetä koko maailman silmissä.

Vaaditaan samassa kampanjassa koko kansan voimin valtiopetokset (useita) oikeuskäsittelyyn.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #105

Edellä kerroin neljän miehen suunnitelmasta.

Olin jo pari vuotta kerännyt mahdollisten yhteyshenkilöiden email-osoitteita nettiverkoston perustamiseksi, kun noin vuosi sitten törmäsin netissä Kansanliike Suomen puolesta-sivustoon.

Jonkin ajan kuluttua Kansanliikkeen löydettyäni käynnistyi Pirkanmaalla toinen, kehto-ryhmä, josta tässä keskustelussa eilen Alexanderin kanssa vaihdoin pari sanaa.
Kokouksissa en käynyt. Lähettelin sähköpostia. Ryhmästä piti tulla poikkipoliittinen, jolloin puoluekannalla ei olisi merkitystä, koska kysymys on yhteisestä asiasta.
Tuntui, että lähes valmiiksi katettu pöytäni oli ainakin yhdelle henkilölle liikaa. Koko homma oli hänen mielestään tehtävä puhtaalta pöydältä.

Ilmeisesti IPU halusi meriittiä.

Kehto-ryhmä ilmeisesti kuivui kasaan, mutta vetäjän nimi on nyt Kansanliike Suomen Puolesta -sivustolla.

Kansanliike Suomen Puolesta sivustolla on pitkään ollut linkki "Valtiopetoksia Suomessa", joka johtaa suoraan kotisivulleni.

Koska kysymyksessä on valtiopetos, on Suomen alkuperäinen perustuslaki kaiken A ja O.
Myös Suomen perustuslain EY-mukautusten tietäminen on välttämätöntä, sillä on tiedettävä, miten silmänkääntötemppu eli Suomen Hallitusmuodon 2 §:ään kirjoitetun vallan kolmijaon hävittäminen tehtiin. Tämä tapahtui ETA-jäsenyydessä jo 27.10.1992 ilman, että todistettavasti kukaan kansanedustajista ei tiennyt, mitä kaikkea sopimus piti sisällään.

Alexanderille antamassani selvityksessä kerroin, etten hyväksy edes ETA-jäsenyyttä.

Yhteisen asian kannalta ikävää on uskottavuuteni romuttaminen sillä, että olen Kokoomuksen jäsen. Kokoomuksessa nimittäin on muitakin konservatiivisesti ajattelevia kuin minä. Kyllä puolueen kähmyilijöiden puhdistaminen pitää tehdä sisältä päin eikä sivusta arvostellen.

Jotkut kokoomuslaiset ovat sanoneet minun olevan perussuomalainen, mutta kysyn, ovatko perussuomalaiset tuoneet esille ETA-/EY-EU-jäsenyyteen liittyviä perustuslaillisia asioita tai valtiopetoksia - erityisesti Markan hävittämistä ilman lakia?

Suomen irrottaminen EU:sta on kaikille kansalaisille yhteinen ja ensiarvoisen tärkeä asia.

Valtiopetosten selvittämisellä on kiire, koska euro johtaa Suomen mittaviin peruuttamattomiin vahinkoihin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #108

Ihan vaan tiedoksi:
- Kehto-ryhmän kuivumisella oli monta syytä, mutta minun kannalta tärkeimmät syyt miksi en halunnut siellä enää toimia olivat:
- Yksi henkilö alkoi pitää neuvotteluja ryhmä nimissä, antamatta niistä mitään tietoa muille - vaikka pyysimme. Ei ollut tiedossa mistä ja kenen kanssa tämä henkilö neuvottelee jne.
- Eli rikkoi yhteisesti sopimiamme sääntöjä
- Sama henkilö ilmoitti myös, että Kehto-keskustelupalsta tulee lopettaa...
- Muita syitä oli sitten jatkuva keskustelu ns. "ikuisuusaiheista", joista oli sovittu ettei ne kuulu ryhmän keskustelun piiriin; esim. rasismi.

Sitten vielä Sinulle:
- En ole missään yhteydessä kuullut, että Kehto-ryhmässä olisi sitä karsastettu, että kuulut Kokoomukseen.

Henry

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #109
Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Pankit markkinoivat velkaa virheellisesti luottona, jolloin sopimuksen edellytyksenä sitoudut kilpailemaan kanssasisariasi vastaan niin verisesti kuin velan ja korkojen maksu edellyttää.

Todellinen luotto on ihmisten välistä luottamusta. Suomalaisina emme yllä välimerelliseen läheisyyteen kanssakäymisessä, mutta paras puolemme on ollut pitää sovituista asioista kiinni. Sekin on alkanut pahasti rakoilla, systeemin muuttuessa hyväksikäyttäjiä suosivaksi.

Selkeämpi kappalejako parantaisi muuten hienon tekstin luettavuutta.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Kiitos neuvosta Timo. En ole aivan sinut tämän julkaisupohjan kanssa...:)

Susanna Kaukinen

Joo, joskus käy niin, että tuo editori menee sekaisin ja ainoa keino saada se tolkkuihinsa on leikata koko teksti pois ja laittaa se notepad:iin tai wordpad:iin, joka ei ymmärrä tekstin html-muotoilija.

Sitten teksti pitää vaan kopioida takaisin. Tällä tavalla saadaan rikkoutuneet html-muotoilut katoamaan tekstistä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #24

Joo - ja lihavoidut väliotsikot helpottavat jäsentelyn ymmärrystä.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Onko egyptologi Rostislav Holthoer mahdollisesti sinun sukulainen?

Olen kuunnellut joitakin hänen esitelmiä, sekä käynyt Kairon museossa.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Hän oli isäni. Paras tuntemani mies.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

OK.

Isoisäni Knut L. Tallqvist vietti noin vuoden Kairossa (tietääkseni 1898) ja käänsi siellä lukuisia alkuperäisiä käsikirjoituksia.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Korporaatiovallan vaikutuksia ei muuten sovi väheksyä. Ne ovat riittävän suuria manipuloidakseen ja kääntääkseen kokonaisten valtioiden toimintoja haluamaansa suuntaan. Keskeisin vaikutuskeino on lobbaus, mikä tarkoittaa suomeksi lähinnä suostuttelun, lahjonnan, uhkailun ja kiristämisen keinovalikoimaa.

Erityisen huomion arvoista on, että ne pyrkivät jo nyt ohittamaan demokraattisen päätöksenteon aina kun mahdollista. Demokratia on aivan liian suuri epävarmuustekijä markkinoiden valtaamisessa.

Diktatuureissa ylivalta on saavutettu helposti, mutta nyt demokratiat ovat täysin rähmällään. Ongelma on vain siinä, että korporaatiot eivät älyä painaa jarrua ajoissa, mikä johtaa heidän kuluttajiksi tulkitsemansa lauman muuttumista ihmisiksi ja ihmiset pillastuvat satavarmasti korporatiivisten suunnitelmien koko kirjon selvitessä heille pikku hiljaa.

Susanna Kaukinen

Olet siinä oikeassa, että korporaatiot menee kaikkien rajojen yli. Ne ovat aina menneet äärimmäisyyksiin, se on vaan niiden toimintalogiikassa, kun ikuisen kasvun vaatimus pakottaa ne yhä sadistisempiin edesottamuksiin voitontavoittelun pakon takia.

On myös varmaa, että ihmiset tulevat kyllästymään tähän tilanteeseen. Kysymys on vaan siitä, että milloin? Mitä aiemmin, sen vähemmän vahinkoa syntyy ja sitä pikemmin me pääsemme uudelleenrakentamaan.

Suoran demokratian puolesta kamppailu on nyt erittäin tärkeää, koska sitä korporaatioiden on kaikkein vaikein hallita. Toisaalta omalta osaltani suosittelen myös suoria boikotteja ja muita toimia, joilla yliloordien rajanylitys tehdän mahdollisimman hankalaksi.

Vähimmäisvaatimus on tukea pientä ja paikallista aina kun se vain on vaihtoehto.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Mustalle aukolle on ominaista, että siinä on vastustamaton imu,
minkäs teet, sulje silmät ja laita kädet ristiin, ja sitten, mitä sitten?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Taivaankappaleet hakee nyt uutta asentoa ja meillä on vielä mahdollisuus välttyä imaisulta. Riippuu ihan siitä, miten moni herää ja aktivoituu ajoissa vastustamaan markkinahelvetin houkutuksia.

Sen karvainen kieli lipoo mustia huulia ja imaisut muuttuvat myrskyisiksi tuuliksi pimeyden keskellä. Markkinahelvetin esikartano on jäässä, Jenkeissä on mittarillinen pakkasta, mutta pörssin kuumemittari hehkuu kauttaaltaan punaisena.

Susanna Kaukinen

Juttelin taannoin alkiolaisten illassa Tarja Cronbergin kanssa ja hänen näkemyksensä on, että tilanne on oikeasti aivan auki. Tottakai puhepäät pölisee potaskaa siitä, että vaihtoehdottomuus vallitsee ja liittovaltio on aika lääke ja laki, mutta tämä ei oikeasti ole alkuunkaan totta.

Meillä on todellinen mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten paljon unioni integroituu. Saatamme me saavuttaa mahtavankin voiton sen suhteen, että pääsisimme itsenäistymään uudestaan, mutta jos niin surullisesti kävisi, ettemme me tuota saavuttaisi, me voimme silti vaikuttaa erittäin paljon siihen kuinka keskusjohtoinen unionista tulee.

Historia tulee näyttämään mitä kaikkea me vielä saavutamme, mutta meillä on hyvin paljon voitettavaa ja kyse on lopulta vain siitä kuinka paljon me voitamme, ei siitä, voitammeko.

Susanna Kaukinen

Kamppailen viimeiseen asti, ettemme joudu tapahtumahorisontin tuolle puolen!

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Siinä tapauksessa kannattaa hymyillä tänään, tänään, tänään.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #17

Sanovat, että tärkein päivä elämässä on, kun kullekin selviää, miksi on täällä. Minä osaltani selvästikin kamppaillakseni tyranniaa ja vastaan ja kuten Alex sanoi, me olemme uuden sortovallan alla.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #20

Sortovallan alla olemme.

Mutta, missä petos taphtuikaan
ja
kuka onkaan syypää nro yksi?

Syyllistä ei löydy EU:sta, vaan ihan koti-Suomesta.

Susanna Kaukinen

Hemmetin kylmäävä teksti ja ei auta kuin todeta, että parhaan arvioni juuri tuossa mennään. Alamme ikävästi lähestyä tilannetta, joka on Kropotkinin kuvauksen mukainen: valtion tehtävä on enää pian suojella väkivaltakoneistollaan rahaeliittiä, muille oikeuksia riittää ja demokratiasta tulee pelkkää dollaridemokratiaa.

Tästä voi seurata vain levottomuuksia ja mahdollisesti pahempiakin törmäyksiä. Oikeisto nukkuu sikäli ruususen unta, että määrätyn pisteen ylittävä eriarvoisuus on aina johtanut sosiaalisiin levottomuuksiin, ajoin hyvin vakaviinkin. Heidän hankkeensa pyrkiä täydelliseen voittoon voi johtaa lopulta täydelliseen tappioon – potentiaalisesti erittäin traagisella tavalla.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Ahdistuksen aika, ahdistuksen aika, jota ei ole ollut, eikä toiste tule.
Kuolema auta.

Susanna Kaukinen

Teksti on ahdistava. Vakavampaa on, että se on todellista ajankuvaa, ei vain mikä tahansa syvästi pohtiva teksti.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Jäätävän hyvä kirjoitus, todellisen tilan armotonta analyysiä, jossa näkökulma on saatu kiitettävästi pidettyä kasassa!

Tämä on sellainen vyyhti, että ymmärrettävän, koskettavan ja vaikuttavan kirjoituksen aikaansaaminen on aina hatunnoston arvoinen suoritus. Tälle voi tehdä vaikka hattutempun.

Täällä ei varmaankaan kommenttipalstalla juurikaan eufoorikot käy kääntymässä. Keskitetty ja etäännytetty valta, jossa korporaatiot ovat valjastaneet poliittisen teatterin pellet täydellisesti ohjaukseensa, imee kaiken voiman ja hengen ihmisten elämästä. Se näkyy kaikkialla.

Taide ja tiede ovat tuhoon tuomittuja niin kauan kuin ne ovat missään määrin finansioituja. Sieltä ei vapaa ihmishenki tule tuomaan mitään raitista ilmaa tähän häkäpönttöön, jossa elämme.

Meidän on luotava samanhenkisten ihmisten verkostoja... Ihmisten, jotka tulevat erilaisilla osaamisilla, taidoilla ja intohimoilla, luotava assosiaatioita, osuuskuntia, yhteistyötä ja katkottava kaikki mahdolliset riippuvuudet näistä keskus -ja ylärakenteista, jotka suhtautuvat ihmiselämään yksiselitteisen vihamielisesti.

Kaikki maailman elävät ihmiset liittykää yhteen!

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

"Taide ja tiede ovat tuhoon tuomittuja..."

Ei ihan noinkaan, vaan... kun pörssit heittelee, kysytään mikä KESTÄÄ AIKAA,
no, mikä se on?

Se on nimenomaan taide, maailman taide, taidehuutokaupat ja kuumat nimet,
sille on kysyntää ja hinnat nousee pilviin.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Taide, kulttuuri ja kaikki se, joka yhdessä luodaan. Minua ei kiinnosta niiden hinta, mutta voisin tuntea niiden arvon.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju Vastaus kommenttiin #33

Varmaan tunnet taiteen ja kulttuurin ja historian arvon,
ja kirjahyllysi tuntee niiden painon.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #44

:)!
Hyllyni on valitettavan kevyt tänä päivänä, mutta laulu raikaa aina välillä.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Jos taide on finansioitua, se on Guggenheim. Jälleen yksi areena, taide toimii talouden renkinä, eliitin punaisena mattona, jossa elämäntapakoketit tepastelevat erinomaisuudessaan, avajaisten virrassa, taiteellisessa hymiössä.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Tuo tieteen teon kriisi saattaa ansaita vielä oman tekstinsä. Olen suuresti ihmetellyt akateemisen yhteisön hiljaisuutta. Onkohan tässäkin leivän jakajan Sana ylinnä?
Kanadasta kuuluu kummia sikäläisen oikeistolaisen uusliberalismin tiedekäsityksistä. Ehkä samaa tavoittelee meidänkin kärkiväki?

http://thetyee.ca/News/2013/12/09/Dismantling-Fish...

Käyttäjän psihentunen kuva
Pasi Hentunen

Kiitos Alexander mahtavasta kirjoituksesta. Suomalaisten tunnetta yhtenäisyydestä on aktiivisesti horjutettu kauan. Tänä aamuna julkaistu tulos, jota radiossa uutistoimittaja oikein hehkutti tyyliin "suomalaisten enemmistön mielestä liian harva ottaa vastuuta elämästään sosiaalitukien takia", oikein alleviivasi ihmisten jakaantumista toisiaan kyräileviin ryhmiin. Pääasiallinen huoli vaikuttaa vain olevan ettei kukaan saa "ansaitsematonta" etua kunkin maksamista verorahoista ja yrittää pitää oma saldo "plussan puolella". Kaikki mahdollinen omaan pussiin, muista ei niin väliä, on nostettu yleiseksi ohjenuoraksi elämässä. Suomen Kuvalehti kertoi viime vuonna eräässä pääkirjoituksessa suomalaisten tärkeimmäksi arvoksi kuluttamisen, että silleen.

Tehdään yhdessä töitä suunnan muuttamiseksi, ja uskotaan vielä kansakunnan olemassaolon oikeutukseen ja voimaan

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Kiitos kiitoksesta Pasi.
Taitaa ihmispoloisen luonteelle olla ominaista tuo oman navan seudun tarkastelu, silloin kuin rupeaa ahistamaan.
Siksipä tätä finanssiahdistusta on niin näppärää käyttää kun halutaan ajaa henki ulos yhteisöistä.

Todella, todella ihmettelen etteivät kansakunnan arvojohtajat ymmärrä tai halua ymmärtää sitä vahinkoa mitä nyt aiheutetaan suomalaisille.

Heli Hämäläinen

Suomalaiset tiedotusvälineet saarnaavat kuinka sosiaaliturva passivoi. No niinhän se on passivoinut jo vuosikymmenet kun pienet keikat eivät kannata. Ja juuri ne pienet keikat pelastivat minut viime lamassa.

Seuraava vaihe tiedotusvälineillä onkin sitten sparrata lankun juurella sosiaaliturvan ulkopuolelle hyppääviä suomalaisia korostaen ihanaa vapautta. Näin pitää tehdä Euroopan Unionin Pohjois-Karjalassa kun enää ei hallintohommia ole kun päätöksenteko on siirtynyt keski-Eurooppaan. Tänne jäävät vain liian vanhat, omistusasujat sekä työkyvyttömät. Maan ykkösvientituote on koulutettu työvoima.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

"Maan ykkösvientituote on koulutettu työvoima."
:(
Niinpä. Paljon iloa komeista PISA-menestyksistä. Eikös hyvinvointiyhteiskunnan tunnusmerkkinä pitäisi olla että tänne on tunkua?

Perustulo olisi se seuraava askel, mutta sekin vaatii oman valtiovaluutan.

Susanna Kaukinen

Perustulo = ikuinen starttiraha!

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #75

Tähän on tullut tärkeää tarkennusta. Aina ei todellakaan kannata nojata toissijaisiin lähteisiin...
http://ajatuskuvia.blogspot.fi/2014/01/lehdelle-an...

Käyttäjän lenawiksten kuva
Lena Wiksten

Varsin osuva analyysi Alexander!
Jorma J, sinun mielestäsi EU:ta ei vastusteta olemalla mukana EU-vaaleissa. Minun mielestäni EU:ta ei vastusteta olemalla mukana kokoomuksessa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Lena!

Moni on lähtenyt ovet paukkuen Kokoomuksesta. Kokoomuksesta eroamalla ei kuitenkaan saa Kokoomuksessa kriittistä ääntä kuulumaan.

Olen tehnyt työtä Kataisen potkimiseksi pellolle.

Eduskuntavaalien tuloksesta riippumattomasti sama meno jatkuu, eli hallitukseen pääsevät puolueet toteuttavat amerikkalaisen McKinsey&Co:n tekemää hallitusohjelmaa.

Näin on käynyt vuosia.
Holkerin ja Ahon hallitusten ohjelmat olivat presidentti Koiviston sanelemia.
Lipposen I hallituksesta lähtien ne ovat olleet Suomesta ulkoistettuja hallitusohjelmia.

Soinille nostan hattua, ettei mennyt McKinsey-hallitukseen.

Susanna Kaukinen

Seuraavaan Soini menee ja suurista puheista huolimatta jatkaa aivan samaa linjaa kuin nykyhallitus. Hesarin mukaan PS on äänestänyt Helsingissä 73% aivan samoin kuin Kokoomus ja on sitä lähinnä oleva puolue. Tämä uusiutunee eduskunnassa.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Tämä oli naulan kantaan, ei todellakaan.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Lena!

En minä vastusta EU:ta. Enkä kritisoi EU:ta.

Ei kannata, sillä ei EU:n kritisoimisesta eikä vastustamisesta ole mitään hyötyä.

Minä kritisoin Suomen korkean valtiojohdon tekemää valtiopetosta.
Valtiopetos on rikos, joka ei vanhene.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Eikö se vain tuppaa olemaan, että rikoksetkin vanhenee joskus, yli 20 vuotta on pitkä aika. No, en tiedä tarkemmin onko valtiopetosten osalta näin. Ehkä nyt vain on aika keksiä uusia reittejä, joilla palauttaa Suomi kestävän edistyksen tielle, tästä EU/EMU-käskyvallasta. Toki jos tuon kanssa on vielä jotain tehtävissä, niin sitten tietenkin..

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #102

Kiitos kommentista Timo Sotikoff!

Kerroin kommentissani, johon vastasit, että valtiopetos ei rikoksena vanhene.

Rikos, jonka sanktiossa mainitaan sana elinkautinen, ei vanhene. Näitä ovat valtiopetos, maanpetos ja murha.

Käyttäjän MarikaSiltanen kuva
Marika Siltanen

Itsenäisyyspäivänä oli myös toinen miekkari, täysin vaiettu sellainen!

Täysin laillinen, rauhallinen viesti, mutta kuka siitä on kuullut???
Kiakkovieraat veivät kaiken palstatilan laittomalla miekkarillaan joka oli saanut Halla-ahon puolueen hyväksynnän ja rahoituksen. Taisi sopia raameihin!

Taivaankappaleet ovat tosiaan menossa sellaisiin asemiin jotka tuo muutosta, hyvä niin!! Ei yhtään liian aikaisin!

Suurristi on tähtikuvio, jossa neljä planeettaa sijaitsee astrologisesti katsottuna 90 asteen päässä toisistaan siten, että muodostuu kuusi astrologisesti merkittävä aspektia, eli kahden planeetan välistä kulmaa: kaksi oppositiota (180o) ja neljä suorakulmaa eli neliötä.

http://www.jumalatar.fi/blogi/huikea-tahtikuvio-ta...

Oletko valmis??

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Oli jopa kolmaskin. Hiljaisuutta vain ja rauhaa päällä maan...

Susanna Kaukinen

Jep, me oltiin stadissa:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Anyways, ei kiekkarit vieny Kyllä-liikkeen miekkaria, media vaan on pitänyt täyttä sulkua näille miekkareille ja vasta kiekkareiden keekalointi rikkoi hiljaisuuden muurin.

Olen kirjoittanut asiasta näin:

"Ympyrän sulkekoon ymmärrys siitä, että poliittista suoraa toimintaa ilmenee aina siellä, missä poliittinen järjestelmä on rakentunut sellaisella tavalla, ettei ihmisiä tosiasiallisesti kuunnella. Suora toiminta voi eskaloitua väkivaltaiseksi, jos siitä vaietaan valtamediassa, kuten Suomessa on tehty.

Kiakkovieraat ovat suomalaisen poliittisen eliitin harrastaman europoliittisen totalitarismin ja vaihtoehdottomuuden poliitikan synnyttämä ilmiö, joka kuitenkin vaati kätilökseen vielä suomalaisen median, joka hautasi hiljaisuudella kaikki rauhanomaiset mielenosoitukset."

<= http://bit.ly/1koSdZ9

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Oletko Jorma Jaakkola ikinä ihmetellyt hiljaisuutta ympärilläsi?

Se on. Se on siksi, että tyrmäät kaiken mikä ei laula hymniä sinun totuudellesi.

Vaikka se olisi tottakin. Etsi sydän.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Timo Kalliokoski:

"Oletko Jorma Jaakkola ikinä ihmetellyt hiljaisuutta ympärilläsi?

Se on. Se on siksi, että tyrmäät kaiken mikä ei laula hymniä sinun totuudellesi.

Vaikka se olisi tottakin. Etsi sydän."

Kuinka pitkä kokemus Suomen omista EU-salailuista ja valtiopetoksista Timo Kalliokoskella itsellään on, kun EU:sta irrottautumiseen eivät valmiit tiedot kelpaa?

Hiljaisuus johtuu siitä, ettei uskomattomia asioita helposti usko todeksi.
Toiseksi lakiteksti on vaikeasti ymmärrettävää.
Kolmanneksi tällaisissa vaikeasti ymmärrettävissä asioissa pitää olla rohkeutta kertoa, ettei pelkää munaavansa itseään.
Neljänneksi tietenkin se, että olen kokoomusaktiivi.

En minä kaikkea tyrmää, IPU:laisista saattaa näin tuntua.
Mutta kokemuksesta tiedän, että musta-tuntuu-kirjoitukset ovat turhia. Pitää olla valtionhallinnon dokumentointi tukena.

Olen kattamassa Suomen kotikutoisten salailujen pöytää, ettei tarvitse Suomen EU:sta irrottamista puhtaalta pöydältä musta-tuntuu -jutuilla aloittaa. Tänään sain kahlattua läpi tuhat-sivuisen Valtiopäivät 1992 C 2 -kirjan.

Koosteena on mm. Suomen ETA-jäsenyydessä tehdyt valtiopetokset eli
Hallitusmuodon 1 ja 2 pykälien kuolleiksi kirjaimiksi joutumiset.

Perustuslain EY-mukautus on EU:sta irrottautumisen A ja O.

Sosiaalinen media on tehokas tiedonjakelukanava.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Ymmärrän kyllä, mitä tarkoitat. Yritin vain sanoa, että suhtaudut suunnilleen kaikkien muiden pyrkimyksiin niin alentuvasti ja omaan tapaasi niin ehdottoman ainoana oikeana tapana viedä yhteiskuntaa eteenpäin, ettei se oikein vain innosta. Vaikka faktat olisivatkin oikein.

Laillisuus on palautettava, mutta sen palauttamien laittomuutta harjoittavan koneiston avulla, jota pyörittävät laittomuuteen syyllistyneet tuntuu aika hankalalta. Näkisin, että meidän täytyy edetä monella rintamalla ja monella tavalla. Se, mikä sinulle on mutua, voi olla jollekin yhteiskunnallinen oivallus.

Ja kiitos työstäsi tarmokkaasta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #87

Timo Kallikoski!

Kirjoitit:
"suhtaudut suunnilleen kaikkien muiden pyrkimyksiin niin alentuvasti"

Keitä ovat mainitsemasi kaikki muut?

Kirjoitit myös:

"Laillisuus on palautettava, mutta sen palauttamien laittomuutta harjoittavan koneiston avulla, ..."

Onko IPU:n oivallus EU:ta kritisoimalla saada aikaan laittomuuden palauttaminen - saamalla enemmistö eduskuntaan?

Suomen perustuslaki on Suomen itsenäisyyden ja myös itsenäisyyden palauttamisen A ja O.

Eduskunnan tehtävä ei ole valtiopetoksen käsittely.
Valtiopetoksen käsittely on tuomioistuinlaitoksen asia.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski Vastaus kommenttiin #94

Jorma,

haluatko sä nyt jonkun luettelon? Tämä on vaikutelma, joka välittyy todella usein, kun keskustelutapaasi seuraa.

Mistä ihmeestä minä tiedän, mikä on IPU:n oivallus? Ja mistä ihmeestä sinä oletat moista tietoa minulla olevan? "Eu:ta kritisoimalla saada aikaan laittomuuden palauttaminen- saamalla enemmistö eduskuntaan?" En ymmärrä tuosta mitään. Minkä laittomuuden palauttaminen, minne, millä?

Kirjoitat nytkin jotakin ihan omiasi eikä tämä ole mikään keskustelu. Yritin sanoa, etten oikein jaksa uskoa, että valitsemasi tapa opn ainoa oikea. Lähinnä siitä syystä, että ne ihmiset, jotka ovat kävelleet perustuslain yli ovat edelleen vallassa ja vaikuttavat siihen miten laillisuus Suomen oikeuslaitoksessa toteutuu.

Jos sä et ollenkaan kuule mitä mä sanon ja keksit mun sanoneen jotakin muuta, niin mun on todella vaikea keskustella tai edes tunnistaa tätä keskusteluksi.

Mutta siis oikein hyvää jatkoa ja menestystä hankkeisiin.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Todella hyvä kirjoitus, kiitos Alexanderille. Itsenäisyyspuolueesta todella löytyy laajasti perusteltua kritiikkiä nykytilanteeseen ja mikä tärkeää, myös aitoja edistyksellisiä tulokulmia sellaisten uudistettavien rakenteiden suhteen, joiden avulla parempi ja kestävämpi hyvinvointi olisi kansakunnallemme mahdollista toteuttaa- kaikkien yhteisöjen ja niissä vaikuttavien yksilöiden tiiviillä yhteispelillä, ketään unohtamatta- ja ilman kansainvälisen finanssisektorin ylivaltaa.

Susanna Kaukinen

Meillä on todella hyvää väkeä ja en nyt viittaa itseeni, sen arvion tehköön joku muu. On todella hienoa päästä tekemään mitä tärkeintä yhteistä projektia mm. Alexanderin kanssa.

Viisas mies.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Huomaatko, Alexander, täällä on seurakunta ihan polvillaan.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Jaana,
Olen aivan otettu ystävällisestä vastaanotosta tähän ehkä ensimmäiseen, suoraan omasta sydämestä vuodatettuun tekstiin.
Se syntyi aika lailla yhdellä istumalla mikä on minun tapauksessani kovin harvinaista.
Kiitos lukijoille.

Susanna Kaukinen

Kirjoitin Timon ja sinunkin blogiisi jatkojohtopäätökset, jotka on suht jäätäviä:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kysymys:
Miksi Kokoomus luopui BOB Helsinki-mainostoimistosta?

Vastaus:
Koska se sai Kokkareen YLEn johtoon ja tämä toimii nyt mielikuva- ja Tootuusministeriön mainostoimistona.

Henry

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Korruptio kukoistaa.

Kokoomuksella ei ole sini-punan esileikeistä lähtien (syksy 1985) ollut puhtaita jauhoja pussissa.
Kokoomus ajoi vasemmalta Keskustan ohi.

Nykykokoomuslaisella ja demarilla ei ole mitään eroa.

Luurankoja on kaapit täynnä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Alexader Holthoer kirjoitti:

"Yle uutisoi tänään miten enemmistö suomalaisista toivoo vähemmän julkisen vallan sekaantumista ja enemmän itsenäistä päätösvaltaa. Sosiaaliturvakin kuulemma passivoi. En minä usko kaiken kattavaan hallintoon ja julkiseen valtaan, mutta täydellinen yksilön vapaus…?"

____________________

Voisihan YLE joskus kysyä kansalta vaikkapa:
"Mitä mieltä olette puoluekurista?
tai
Edustaako kansanedustaja kansanvaltaa silloinkin kun hän alistuu leninistiseen puoluekuriin?
No, tuon sanan "leninistiseen" voisi tietenkin jättää pois, jos haluaa historiallisia totuuksi jättää veke, jotta kysymys ei olisi 'värittynyt'. ;>)

Henry

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kimmo Kiljunen krjoitti kirjan "Nahkurin orsilla".

Kiljusen mukaan kansanedustaja on nahkurin orsilla silloin kun äänestää puoluekurin mukaan.

Puoluekurin mukaan äänestäminen ei kuitenkaan ole Kiljuisen mukaan laitonta, jos äänestystulos vaikuttaa merkittävään yhteiskunnalliseen asiaan.

Tässä ovat siis vastakkain "yhteiskunnan vaatima" moraali ja perustuslakiin kirjoitettu teksti.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #93

Mikä on puoluekurin takana?

Se, että Suomen eduskunnalla ei ole 1.1.1994 lähtien ollut muuta toimivaltaa kuin olla maan rajojen ulopuolella tehtyjen säädösten kumileimasin.

Kun Suomen valtiosääntöä 1990-luvun alussa ETA- (lue: EY) mukaistettiin, joutui perustuslakikomitea tarkastelemaan, miten EY-säädökset on voimaansaatettu vanhoissa EY-maissa.

Suomi otti käyttöön Tanskan mallin, joka on nyt Perustuslain 93-97 pykälissä.

Laitan sitaattina luettelon perustuslakikomitean selvityksistä.

Ennen kuin luette, kysyn:

Toimiiko luettelossa mainittujen EY-jäsenmaiden hallitukset EY-asioiden voimaansaattamisessa kenraalikuvernöörinä?

>>Alankomaissa

parlamentin alahuoneella on valiokuntaa vastaava EY-asioiden pysyvä komissio, joka neuvottelujen muodossa osallistuu maan kannanmuodostukseen EY:ssä valmisteilla olevissa asioissa. Se myös koordinoi muiden komissioiden toimintaa ja informoi koko alahuonetta EY-politiikkaa koskevista asioista ja asiakirjoista. Vuodesta 1988 lähtien EY-asioiden pysyvän komission kokoukset ovat olleet suljettuja.

Belgian

parlamentin edustajainhuoneeseen ja senaattiin on perustettu EY-asioita käsittelevät neuvoa-antavat komiteat. Ne eivät osallistu kannanmuodostukseen valmisteilla olevissa EY-asioissa, vaan ovat keskustelufoorumeja.

Espanjan

parlamentin edustajainhuoneella ja senaatilla on yhteinen EY-asioita käsittelevä sekakomitea. Hallituksen jäsenet informoivat sekakomiteaa säännöllisesti ajankohtaisista EY-asioista. Lain mukaan komitealle on ilmoitettava kaikista EY:n lainsäädäntöhankkeista. jotka saattavat koskea parlamentin myötävaikutusta edellyttäviä säädöksiä. Suoranaista päätösvaltaa sekakomitealla ei ole.

Irlannissa

parlamentin kahdella kamarilla on yhteinen EY-asioiden valiokunta. EY:n eri toimielimistä tuleva koko säädösaineisto toimitetaan komitealle, joka valitsee tutkittavakseen tulevat tapaukset ja antaa niistä lausuntonsa. Valiokunta ei kuitenkaan osallistu Irlannin neuvottelukannan muodostamiseen.

Italiassa

kaikki uudet ehdotukset EY-säädöksiksi on annettava tiedoksi parlamentin molemmille kamareille, jotka voivat esittää niistä huomautuksia hallitukselle. Yleensä parlamentti ja sen toimielimet käsittelevät jo hyväksyttyjä EY-säädöksiä ja niiden johdosta annettuja hallituksen esityksiä, joskin parlamentin jäsenet voivat esittää toivomuksia ja vaatimuksia myös valmisteilla olevissa asioissa. Hallitus antaa parlamentille säännöllisesti erilaisia kertomuksia EY-asioissa ja Italian niiden käsittelyssä noudattamista yleisperiaatteista. Senaatissa päävastuu EY-kysymyksissä on erityisellä EY-asiain komitealla, joka voi muun muassa kutsua ministerin kuultavakseen EY:n virallisessa lehdessä julkaistua EY:n komission ehdotusta koskevassa asiassa. Myös edustajainhuone on perustanut EY-asiain valiokunnan.

Portugalin

parlamentissa toimii Euroopan asioiden valiokunta, joka voi pyytää hallitukselta selontekoa toimipiiriinsä kuuluvassa asiassa. Käytännössä hallitus informoi valiokuntaa vähintään kerran kuukaudessa.

Ranskan

kansalliskokouksella ja senaatilla on kummallakin erityinen valtuuskunta Eyasioita varten. Valtuuskunnat voivat pitää myös yhteisiä kokouksia, ja niissä ovat edustettuina kaikki poliittiset ryhmät ja lähes kaikki pysyvät valiokunnat. Ne ovat neuvoa-antavia toimielirniä, joiden tehtävänä on seurata EY:n toimielimissä käsiteltäviä asioita. Valtuuskunnat tutkivat EY:n säädösehdotukset ennen niiden hyväksymistä neuvostossa ja antavat niistä lausuntonsa, joko valmisteluvaiheessa tai jälkikäteen.

Samalla kun Ranskan perustuslakiin kesäkuussa 1992 tehtiin Euroopan unionia koskevan sopimuksen aiheuttamat muutokset, perustuslakiin lisättiin säännös hallituksen velvollisuudesta toimittaa kansalliskokoukselle ja senaatille lainsäädännön alaan kuuluvat Eysäädösehdotukset heti kun ne on annettu EY:n neuvostolle. Kansalliskokous ja senaatti voivat tehdä asian johdosta päätöksiä, jotka eivät kuitenkaan oikeudellisesti sido hallitusta.<<

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #98

Monipäisiä bobrikoffeja ovat. Aivot vain ovat jossain muualla, Brüßelissä, Saksassa, Baselissa, London Cityssä,...Se on varmaa, että suurin osa kansalaisista ja "kansanedustajista" jätetään päätöksiä tehtäessä luhtiin tuohuksia polttelemaan ja salonkien takahuoneista ulos tulevia lukemattomia papereita puumerkkaamaan UE:ta ylistävien tanhujen ja sahdin kera.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #100

Kiitos Jouni hauskasta Suomen eduskunnan päätösvallan ilmaisusta.

Yllä oleva sitaattini kertoo yksiselitteisesti, että yhdelläkään EY-maan parlamentilla ei vuonna 1992 ollut muuta tehtävää kuin EY:ssä valmiiksi päätettyjen asioiden kumileimasimena oleminen.

Kyseinen bobrikoff-mukautus oli yksi osa Suomen Hallitusmuodon 2 §:ään kirjoitetun vallan kolmijaon hävittämistä.

Mikään ei kuitenkaan näyttänyt muuttuneen.
Suomessa moista bobrikoff-demokratiaa alettiin EU-eliitin taholta varmuuden vuoksi kutsua edustukselliseksi demokratiaksi.

Ensimmäinen EY-kumileimasinmukautus tehtiin lisäämällä 10.12.1993 puhemiehen 54 §:ään kohdat a, b ja c.
Kyseisillä kohdilla haluttiin "turvata" eduskunnan päätösvalta.

EY-kumileimasinmukautusta jatkettiin 31.12.1994 lisäämällä bobrikoff-kohtia ko. pykälään.

Lopulliset bobrikoff-pykälät (93-97) kirjoitettiin vuoden 2000 perustuslakiin.

Muutoksia Suomen perustuslakiin tekivät vallan parlamentisoijaksi itseään nimittäneen Mauno Koiviston juoksupojat.

EU:lla ei Suomen perustuslain bobrikoff-mukautusten voimaansaattamiseen ole mitään tekemistä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #101

Jorma Jaakkola. Ketä äsken kutsuttiin kenen toimesta Suomen Bobrikoffiksi EU:ssa?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #118

Olli Rehnhän on Suomen bobrikoffi.

Rehn oli päämisteri Ahon erityisavustaja.

Parikymppisenä ylioppilaana Rehn tapasi YK:ssa Alpo Rusin, joka kertoilee kirjassaan, että hänellä kolmekymppisellä oli paljon oppimista Ollilta.

Oliko parikumppinen Rehn YK:ssa CIA:n kustantamana?
Keskustalainen Rehn ei ole sen paremminkuin Katainen Kokoomuslainen. Molemmat ovat uusliberalisteja.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

" Enää et päätä naapurien kanssa tehtävistä talkoohommista, et pysty rajoittamaan liikenteeseen kuluvia menojasi, sähkösi kallistuu, lähikoulu lakkautetaan, terveyskeskuksesi päivystys rajoittaa aukioloaan, saat ostaa vain hyväksyttyä ravintoa, hyväksyttäviltä jälleenmyyjiltä, sinulla ei ole kuin digitaalista rahaa, kotitarveviljelyä rajoitetaan, oma kaivo vaatii virkamieshyväksynnän, hajautettua energiantuottoa vastustetaan samalla kun sähköverkkoa kaupataan ulkomaille, jokunen ilmoitusvelvollisuus lisätään, lastesi kouluissa ei hetken päästä opeteta yhteiskuntaoppia tai historiaa vaan kohta heitä valmennetaan yrityselämän tarpeisiin ja pääsevät kilvan tarjoamaan kohta velaksi hankittua osaamistaan työnantajille – tietenkin näiden päättämään hintaan, joka määritetään suhteessa Kaukoidän palkkatasoihin."

Juuri näin. Eli kansa orjuutetaan hiljaa hivuttamalla ja kaikelle pikkunäppärälle löydetään aina looginen selitys, eikä itse aiheesta, vapauden ja varsinkin päätäntävapauden rajoittamisesta haluta puhua lainkaan.

Eli suhteellinen orjuus tuodaan ikäänkuin kyökin kautta - "ainoana mahdollisuutena" tai "kilpailukyvyn säilyttämiseksi" jne.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Sitten kun kaikki on menetetty, Hesarikin herää ja aloittaa myöhäisyntyisen pohdiskelun päätoimittajansa tai tilatun vieraskynän kautta aiheesta: "Miten tähän jousuttiin? Teimmekö viisaasti?"
Näin valtamedia on tehnyt ainakin 50-luvulta lähtien, jälkiviisastellen, ikäänkuin olisivat kaikki (päätoimittajat) olleet samalla kurssilla, jossa tätä myöhäissyntyistä käsienpesua olisi opeteltu.

Henry

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Valtamediaa on ohjeistettu.

Kun presidentti Halonen heinäkuun lopulla 2002 allekirjoitti Koiviston konklaavin salassapitopäätöksen, järjesti Halonen saman tien valtamedian päätoimittajilla "Kultarannan kutsut".
Kutsun syynä mitä todennäköisemmin oli toivomus: "Ette sitten julkaise mitään minun ja Koiviston salassapitopäätöksestä."

Päätoimittajat eivät medioissaan kertoneet, mitä Kultarantaan kuului.

Kuinka sattuikaan, kutsut pääsivät julkisuuteen, kun muutamaa päätoimittajaa kuljettanut auto törmäsi paluumatkalla hirveen. Hirvikolariuutisessa kerrottiin, mistä päätoimittajat olivat tulossa.

Koiviston konklaavi 6.5.1992 kuului osana Suomen salaiseen EMU-päätöksentekoon.
Kysymyksessä on valtiopetos eli vallan kolmijaon romuttaminen.

Korkein Oikeus oli 3.4.1992 tehnyt Koiviston mielestä väärän ratkaisun, jolloin Koivisto halusi KKO:lle uuden ratkaisun.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

PISA-tutkimuksista osataan revitellä pelipaita hikisenä, eli ollaan ylpeitä siitä, että ollaan osattu opettaa "viralliset taidot", muttei kuitenkaan koskaan keskustella siitä, kuinka hyvin ollaan opittu kansalaiselle itseilmaisua.
Halutaan ehdointahdoin pitää kansaa joukkona ihmisiä, joilla on perustaidot, ovat hiljaa, korkeintaan nurisevat, mutteivät osaa todellisuudessa kohdentaa missä rakenteelliset viat ovat.
Saatikka esittää ratkaisuja ongelmiin.

Moni teistä tietää, että jenkkikoulutus on retuperällä, mutta heillä on kuitenkin eräs asia suhteellisesti ottaen paremmalla mallilla:
Heillä on jatkuvaa opetusta (ja kilpailuja tottakai) suullisista (ja eliittikouluissa myös kirjallisista) väittelyn ja perustelujen taidoista.

Suomalaiset politikot ovat kauhuissaan jo pelkästä ajatuksesta, että kansa alkaisi kyselemään politikkojen ja virkamiesten tekemisistä.
Se ei sopisi tähän "jatko-tsarismi-kuvaan" lainkaan.

Henry

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Suomen musta aukko, josta Suomi luiskahti liittovaltioon nimeltä EU, on Valtiopäiväjärjestyksen 69 §:n rukkaus.

Kyseinen rukkaus tie Suomen EU-jäsenyyteen. Tämä on Satakunnan miesten lähtökohta sille, että Suomen perustuslaki on kaiken A ja O.

Eilen sain netistä vastaan uutta tietoa:

Antero Jyränki oli toinen perustuslakivaliokunnan kuulemista valtiosääntötieteilijöistä, jonka mielestä VJ 69 §:ää ei voida käyttää Suomen EU-jäsenyyden voimaasaattamiseen. Toinen oli Ilkka Saraviita, joka kuitenkin käänsi kelkkansa.

Satakunnan miehet eivät olekaan yksin olleet asialla. Jyränki kirjoitti julkaisun "Euroopan unioni ja Suomen valtiosääntö"

Painettu julkaisu:
Oikeustiede: Suomalaisen lakimiesyhdistyksen vuosikirja
ISBN 951-855-160-X

On myös netissä ja ohessa on teksti:
"Tämä aineisto on julkaistu verkossa oikeudenhaltijoiden luvalla. Aineistoa ei saa kopioida, levittää tai saattaa muuten yleisön saataviin ilman oikeudenhaltijoiden lupaa. Aineiston verkko-osoitteeseen saa viitata vapaasti. Aineistoa saa selata verkossa, mutta sitä ei saa tallentaa pysyvästi omalle tietokoneelle."

https://www12.uta.fi/kirjasto/nelli/verkkoaineisto...

En ole vielä lukenut koko tekstiä, mutta totesin, että kaikkea ei tiennyt Jyränkikään.

Jyrängin viiteteksti nro 162 Ilkka Saraviidasta sivulla 63 on merkittävä.

Miksi Saraviita käänsi takkinsa?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Oikeusministeri Anneli Jäätteenmäki vastasi erittäin mielenkiintoisella tavalla VJ 69 §:n säätämisjärjestyksen käyttämistä kritisoivaan kirjalliseen kysymykseen 408/1994 vp:

”Supistettu perustuslain säätämisjärjestys luo­tiin alun perin siksi, että eduskunnan pieni vä­hemmistö ei voisi estää tasavallan presidenttiä ratifioimasta eduskunnan 2/3 enemmistön hy­väksymää valtiosopimusta."

Eduskunnan 2/3 enemmistöllä ei voi muuttaa Hallitusmuodon pykäliä kuolleiksi kirjaimiksi.

Näin kuitenkin tapahtui 18.11.1994 eli tapahtui valtiopetos, jolloin Suomi menetti itsenäisyytensä myös rahapolitiikassa, vaikka sitä ei kerrottu. Eduskunnalle (perustuslakivaliokunnalle) syötettiin EMU-varauma-valhe.

Edellisen kerran rukattua VJ 69 §:ää oli käytetty 27.10.1992, jolloin asiaan ei vielä kiinnitetty huomiota.
Kansanedustajat eivät edes tienneet ETA-sopimuksen sisältöä.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Lisää informaatiota asiasta "Suomen perustuslaki on kaiken A ja O".

Tässä on Suomen musta aukko eli VJ 69 §.

Kopioikaa, liittäkää wordiin, tallentakaa ja tulostakaa.
Verratkaa tekstin muutosta.

Kuinka pienellä rukkauksella musta aukko eli valtiopetos tehtiinkään...

VJ 69 §:n 1 momentti ennen muutosta:

“Ehdotus, joka koskee Suomen ja ulkovallan väliseen sopimukseen sisältyvien lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten hyväksymistä, sisältyköötpä rauhansopimukseen tai muuhun valtiosopimukseen, käsitellään 66 §:n mukaan sekä, mikäli asia koskee perustuslakia, noudattamalla, mitä 67 §:n 1 momentissa on säädetty. Älköön kuitenkaan lakiehdotusta näissä tapauksissa jätettäkö lepäämään.“

VJ 69 § muutettuna (Tietolähde: Suomen laki)

”Lakiehdotus rauhansopimukseen tai muuhun valtiosopimukseen sisältyvien lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten hyväksymisestä käsitellään 66 §:n mukaan. Jos asia koskee perustuslakia, lakiehdotus on kuitenkin kiireelliseksi julistamatta hyväksyttävä kolmannessa käsittelyssä päätöksellä, jota on kannattanut kaksi kolmasosaa annetuista äänistä (28.8.1992/818).“

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Vielä:

Tulevalla selvitykselläni todistan, että 1990-luvun lama tehtiin tarkoituksella.
VJ 69 §:n muutosta perusteltiin säästölaiksi naamioituna tilapäisenä poikkeuslakina.

Ilkka Saraviita kertoi selkeästi, ettei VJ 69 §:ää tarkoitettu EU-jäsenyyden hyväksymiseen.

Jäätteenmaki tuli kirjallisen kysymyksen vastauksessa kertoneeksi totuuden.

VJ 69 §:n rukkauksella Suomen perustuslakiin porattiin aukko, josta niin euro, EU-perustuslaki kuin yhteinen puolustuskin luiskahtivat läpi jo 18.11.1994.

Kaikki, mitä 18.11.1994 jälkeen on tapahtunut, on ollut vain näytelmää myöhempien aikojen ongelmiksi siirrettyjen valtiosääntöoikeudellisten pulmien ratkaisuissa.

Perustuslakivaliokuntaa oli syyskuun alussa 1994 harhautettu tekaistulla EMU-varaumalla, joka oli pelkkänä muistutusvirkkeenä EU-minisrerivaliokunnan 20.12.1993 pitämän kokouksen salaisen pöytäkirjan 16/1993 6 §:n tekstinä.
Koska perustuslakivaliokunta luuli, ettei markasta luopumisesta tarvitse vielä 18.11.1994 päättää, jätettiin lakiesitys marakan poistamiseksi HM 72 §:stä antamatta.

Huijaus tehtiin, koska markan poistaminen HM 72 §:stä olisi vaatinut eduskunnan 5/6 kiireellisyysenemmistön eikä sitä olisi löytynyt.

Kuinka ollakaan. Perustuslakivaliokunta totesi myöhemmin, että liittymissopimuksen hyväksymisen yhteydessä olikin syntynyt perustuslakiaukko, josta markka oli jo 18.11.1994 luiskahtanut läpi.
Syntyneellä aukkoteorialla seliteltiin, ettei Markasta luopumisesta tarvitse enää antaa lakiesitystä, koska siitä oli jo 18.11.1994 päätetty.

Eli Markasta luopumisesta olikin jo 18.11.1994 päätetty, koska Jäätteenmäen tekstiä lainaten "eduskunnan vähemmistö ei saanut estää presidenttiä ratifioimasta EU-jäsenyyttä.

Presidentti Ahtisaari ratifioi allekirjoituksellaan EU-sopimuksen 8.12.1994.
Alkuperäinen ratifiointipöytäkirja on talletettuna Roomassa. Minulla on siitä kopio.

Koska Ahtisaari oli ratifioinut sopimuksen tehtiin eduskunnan historiallinen euro-päätös huhtikuussa 1998 vain valtioneuvoston tiedonannolla.

Myös Ahtisaari voidaan laittaa oikeuteen maanpetoksen ratifoinnista.

Edellä on syy, miksi Suomen markka oli HM 72 §:n tekstinä vielä kirjassa "Suomen laki II 1999".

Tapahtui valtiopetos, eli Suomen markasta tuli 18.11.1994 kuollut kirjain Hallitusmuodon 72 §:n tekstinä.

Toimituksen poiminnat