RogerB

Luurangot kaapeista ulos!

  • Roisto kunnes toisin osoitetaan
    Roisto kunnes toisin osoitetaan

Tänään sain tarpeekseni selän takaisesta vehkeilystä tässä poliitikkopelissä. Tapahtui seuraavaa:

Länsi-Uusimaa lehden toimittajan välityksellä sain tietää että Lohjan kaupunki on tehnyt rikosilmoituksen minusta vaalisalaisuuden rikkomisesta sunnuntaina 18.5. keskustan Prisman äänestyspaikalla. Saavuimme vaimon kanssa ylätasanteelle iltapäivällä ja kävellessään sattumalta lasikaiteen ohitse, hän havaitsi että alakerran itäiseen äänestyskoppiin oli suora näkyvyys ja epäili että normaalilla näöllä varustettu henkilö voisi erottaa numeroita äänestyslapuista. Kävimme ilmoittamassa asiasta virkailijalle ennen omaa äänestystä. Koska olen vaaliehdokkaana pyysimme myös lupaa että vaimoni ottaisi kamerallani kuvan pudottaessani lipukkeeni ja näin tehtiin.
Tämän jälkeen vaimo siirtyi vaatekauppaan ja minä lähdin takaisin yläkertaan nähdäkseni itse oliko sitä näkyvyyttä. Pidin kameraa kädessäni käynnistämättä ja suuntaamatta sitä alakertaan. Pöytä oli edelleen näkyvissä, mutta en silmin erottanut mitään. Mieleeni juolahti kuitenkin että vaikka kännykkäkameralla tuo esteetön näkyvyys mahdollisti vaalisalaisuuden rikkomisen. Kävin taas alakerrassa ja selostin tämän virkailijoille. Mikäli olisivat halunneet varmistaa mahdollista kuvaamistani, oli kamera saatavilla pyydettäessä. Tämän jälkeen poistuimme vaimon kanssa paikalta.

Saatuani toimittajalta tänään 20.5. tiedon rikosilmoituksesta, soitin poliisille kysyäkseni ja selostaakseni tapahtumasarjan. Tutkintaa ei luonnollisesti oltu vielä aloitettu ja heidän näkemyksen mukaan tämän rikoksen osoittaminen tapahtuneeksi olisi liki mahdotonta.

Otin tämän jälkeen yhteyttä kaupungin hallintojohtaja Hanna-Maria Grandell´iin, joka totesi kaupungin tehneen tämän rikosilmoituksen minusta. Thats it.

Hakematta herää seuraavia kysymyksiä:

  1. Kaupungin ja vaalilautakunnan reaktio tarjottuun apuun?
  2. Jos epäiltiin minun rikkoneen lakia, miksi ei tarkistettu kameraani tullessani heidän puheilleen - nythän mahdollisia todisteita ei ole enää saatavilla?
  3. Vaalipäivän ollessa käsillä ja vaalitoimitsijoiden ollessa myös poliittisia toimijoita - kuka vuosi tämän ilmoituksen välittömästi lehdistölle, tietäen että asiasta ei voi saada selvyyttä kuin vaalien jälkeen?
  4. Miten kaupunki itse suhtautuu omaan mahdolliseen vaalisalaisuuden rikkomiseen: joko pöydät olivat näkösällä (muuten en minäkään olisi epäiltyä "rikosta" pystynyt tekemään) tai sitten eivät (ei siis perusteita rikosilmoitukseen)?

Tämä on mustamaalausyritys ja nyt helpotan kaikkien paskankaivajien työtä.
Kaksi elämäni suurinta luurankoa on tässä:

Vuonna 2002, juuri astuttuani Espoon kaupungissa liikuntajohtajan virkaan, tein rikoksen; ajoin alkoholin vaikutuksen alaisena ja puhalsin promillerajan rikki. Ilmoitin asiasta omatoimisesti lehdistölle seuraavana päivänä ja koko henkilökunnalleni sähköpostin välityksellä. Sain vielä pitää työpaikkani, sain tuomion ja maksoin sakkoni. Pikkuhiljaa tästäkin törttöilystä on tultu yli.

Vuonna 2006 Helsingin Sanomat riekkui otsikoissaan että olin sumplinut entisen alaiseni kanssa hankintasopimuksen silloiselle, uudelle työnantajalleni ja hyötynyt asiasta taloudellisesti. Juttu roikkui kolme vuotta minun nimihaullani ensimmäisenä netissä. Keväällä 2009 HS tuomittiin kunnianloukkauksesta maksamaan minulle taloudellista korvausta ja se juttu suljettiin tuomion päätöksellä pois näkyvistä


Onko jotain muuta mitä haluatte tietää, paitsi että minulla oli kuulemma se ökylinna asuntona?

terveisin,

Teflon

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Bryssel on kuin toinen koti entisille rattijuopoille.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Hyväksyin tuonkin kommentin, vaikkei se edusta ihan parhammistoa.
Tapauksesta en selittele enempää, koska tiedän että kantansa lukkoon lyöneille se on turhaa. Vain minä ja asianosaiset muistavat sen yön. Voit etsiä netistä jos halulat.

Tärkeintä että joku saa mitä tilaa, jos tilaa?

Juha Hämäläinen

Alex, listastasi voi sanoa vain, että pieniä ovat silakat joulukaloiksi, eli ministeriksi ei vielä ole pääsyä!

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Jos vaalikoppiin on näkyvyys jostakin, ei voida puhua vaalisalaisuudesta. Jokainenhan voi ostaa kiikarit.

Hanna-Marialle on nyt käynyt vaan kömmähdys, jos tällainen näköyhteys on olemassa.

Olisiko teillä ollut parempi olla pelleilemätä kännykkäkameroiden yms kanssa, eiköhän tuon näkyvyyden olisi oinut todentaa muutenkin?

Jos koittaisit vielä soitella hänelle ja sopia asia teidän kesken, yhteiskunnan varoja säästyisi ainakin.

Menenkin Opukseen pyöräillessäni katsomaan tuota paikkaa, jos vielä on äänestykset menossa.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

En siis pelleillyt laisinkaan kameroilla, vaan totesi mahdollisuuden. Yritin jo sopia asian Grandell´in kanssa ja sain kylmää kättä...
Eihän minulle jää keinoja muita kuin tehdä tutkintapyyntö tästä tahallisesta rikosilmoitusvuodosta, joka päättyy kuitenkin jutun raukeamiseen jonkun viikon päästä...?

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Parkkihallista sisääntulon lasikaiteen yli näkyi ainakin tuolloin suoraan lähimmän kopin sisään, koska kopin irrallinen kattolevy oli niin matalalla että ihmiset työnsivät sen pois päätään kopistelemasta...

Koppi olisi saatu suojatuksi kääntämällä se aukko pohjoiseen...

Heli Hämäläinen

Kun politiikassa nousee tietyn tyynen varpuvyöhykkeen yläpuolelle, alkaa melkoinen tuuli. IPU on noussut jo varteenotettavaksi, koska paska näyttää lentävän. Nyt on kauhea kiire saada penaalin terävät kynät tylsymään.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Kyllä on ihmeellistä touhua Suomessa, ei voi kuin äimistellä tätä. Kuinka moni uskoo että jos vaikkapa minä olisin sattunut olemaan tuossa Alexanderin sijasta ja huomauttamaan näkyvyydestä vaalikoppiin, olisin saanut rikosilmoituksen vaalisalaisuuden rikkomisesta niskaani?
Tässä haiskahtaa kovasti siltä että poliittisella vastapuolella vaalitoimijoiden muodossa on jotenkin sormensa pelissä aika ala-arvoiseen tyyliin. Miten asia on kunnalle esitetty ylipäätään, kun olisi tosiaan pitänyt sulkea koko äänestyspaikka oitis, kuten Risto Aallonharja tuossa mainitsee.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Menetin aikaa yrittäessäni säätää 7-vaihteista fillariani. Paholaisen keksimiä. Jouduin luovuttamaan, ja lainasin kullan filitsua. En kerennyt ennakkoäänestyspaikkaa katsomaan, mutta paikan tiedän. Ai ylhäältä, ja kattosuoja oli siirretty syrjään.
Opukseen onneksi ehdin, kuukauden oluen maistelin.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Kävin itse paikalla. Tilanne oli muuttumaton. Minut hätisteltiin pois. Hankin todisteet tilanteesta. Perästä kuuluu.

Käyttäjän lenawiksten kuva
Lena Wiksten

Minä tekisin sinun sijassasi kantelun virkavelvollisuuksien laiminlyönnistä sekä siitä, miten tärkeään laillisuusasiaan puuttuvan kansalaisen yhteydenottoon suhtaudutaan - ei jälkeäkään hyvästä hallintotavasta ja itse asiassa jo toinen virkavelvollisuuksien laiminlyönti siinäkin.

Tulosta saa odotella. Mutta jospa jotain oppisivat!

Toimituksen poiminnat