RogerB

Sipisupi.....69!......´tirsk´...läppä vaan veli.

  • Miten tulevaisuus?
    Miten tulevaisuus?
  • Kyseenalaista!
    Kyseenalaista!
  • Sipisupi.....69!......´tirsk´...läppä vaan veli.

”Alexander Stubb, et kaipaa esittelyitä. Eu-politiikkasi ja kantasi tunnetaan ja tiedetään; kirjoitat paljon, olet aktiivinen sosiaalisessa mediassa, mutta...harva tietää kuka olet?
       -...Alexander Stubb, 46v. filosofian tohtori, EU-nörtti ja vähän sporttihullu...
Mutta...ihan tälleen ihmisenä muualla kuin työssä ja EU-elämässä?
       -kaveri, aviomies ja faija – eli ihan tavallinen jätkä, joka on varttunut Helsingin liepeillä, pelannut nuorena    lätkää ja golffia, lähtenyt jenkkeihin opiskelemaan ja nuorena mielessä vaan tytöt, keskiolut ja urheilu. Nykyään sitten vähän mieli muuttunut.”

(YLEn meppigalleria 05.05.14)

”Vaalien yllättäjästä, itsenäisyyspuolueesta, nuoria villitsi etenkin Timo Isosaari. Hän on 50-vuotias agrogologi Nokialta.        -Vaikuttaa siltä, että osa nuorista ei ottanut vaalia täysin vakavasti, vaan äänesti huumorilla, sanoi Turun yliopiston tutkija Ville Pitkänen Allianssin järjestämässä paneelikeskustelussa, jossa arvioitiin nuorisovaalin tulosta. Pitkänen arvelee Timo Isosaaren suosion syyksi tämän vaalinumeroa 69. Numeron 69 humoristisuus syntyy siitä, että se viittaa seksiasentoon.”
(20.5.14 Helsingin Sanomat, Ehdokas numero 69 vetosi nuorisovaaleissa)

 


Toki Isosaaren äänisaalis liittyi nuorten epäkypsään suhtautumiseen vaalitoimitukseen, mutta samalla se on häivähdys ihan samasta ilmiöstä aikuisten keskuudessa. Me niin haluamme että tämäkin olisi helppoa, ja joku kertoisi mitä pitää tehdä. Maailma on niin myllerryksessä että helpointahan olisi vain jäädä kotiin ja antaa ammattilaisten hoitaa hommat.

-Paina nappia, rasti ruutuun, alleviivaa, klikkaa, kirjoita numero viivan päälle – tämä on nyt kevennettyä demokratiaa. Ei sinun tarvitse nähdä vaivaa, kovasti pohtia tai ottaa selvää. Miksi et vaan antaisi meidän hoitaa hommat, niin pääset takaisin sinne omien juttujesi pariin?


Sosiaalinen media, verkkolehdet, yhä laajenevat taulutelkkarit. Meitä viedään kuin pässiä narussa ja lopulta yhteiskunnan tieto on vain niillä, jotka näkevät vaivaa, mutta valta on heillä, jotka ohjaavat meitä muita. Eivät valtamediat aikoihin ole vaivautuneet antamaan meille puolueetonta faktaa tai analyysia. Olisiko vastaavasti syytä pohtia Stubbin äänivyöryä nuorisovaaleissa, liittyykö se hänen edustamaansa politiikkaan, imagoon, ulkonäköön vai siihen että häntä on tungettu medioiden seuraajien kurkuista alas jo useamman vuoden ajan? Ainoa poliitikko, jonka tuntevat naamasta ja julkisuudesta (lisäksi kovin nuorekas)?


Äänestysprosentti uhkaa nyt jäädä ennätyksellisen alas. Ihmiset puhuvat etteivät tiedä, välitä tai jaksa kantaa ääntään uurnille. Alduous Huxley kuvaa kirjassaan ”Uusi, uljas maailma” miten ihmisiä hallitaan massiivisilla tietotulvilla. Ihmiset ylikuormittuvat eivätkä lopulta osaa enää erottaa oikeaa tietoa väärästä tai muodostaa perusteltuja mielipiteitään.

Miten on siis mahdollista että nykypäivän tietotulvasta yksikään medioista ei vaivaudu tutkivan journalismin avulla kiteyttämään, helpottamaan Suomen kansan tuskaa ymmärtää maailman menoa? Saamme vain puhdasta mielikuvamarkkinointia vallan vahtikoirilta matkalla karsinaan. Esimerkkien latelu tähän veisi seuraavat kymmenen sivua, joten olkoot erään Nokialaisen agrologin ja tavallisen Hesalaisen jätkän julkikuvat esimerkkeinä.

Ihmiset hakevat itselleen sitä täydellistä ehdokasta vaaleihin ja iloitaan kun hän löytyy. Sillä ei ole väliä että se kivanoloinen tyyppi kävelee loppu-uransa tiukassa puoluekurin liekassa. Toisaalla kun puolueen ehdokas sössii urakalla, sillä voidaan leimata koko joukko? Tässä ei ole kovin paljoa järkeä.

Älyvapaita ajatuksia menneisyydestä: äänestysoikeus sidotaan tietoon. Ellet suoriudu maan tilaa koskevasta tentistä ja osaa suoralta kädeltä nimetä rekisteröityjen puolueiden pääehdokkaat – olet ulkona....tai lievennetään vähän; äänesi saa painokertoimen tenttisi pistemäärästä. Jos tiedät vain pari ehdokasta nimeltä, äänesi on 1/10 – jos tunnet kaikki pääehdokkaat ja osaat kertoa heidän puolueiden tavoitteet, äänesi on 2?

Tällä hetkellä äänesi vaikuttavuus on rahasta kiinni. Se puolue, joka näkyy ja kuuluu eniten saa huomiosi. Sitä näkyvyyttä saa ostettua a´800 egee 1/8-sivu lehdestä tai sitten lehdet tekevät juttuja – niistä ketkä näkyvät ja kuuluvat. Kun sitten joku pääsee päsmäriksi ja vielä saa säädellä MILLAISIA juttuja muista kirjoitellaan, niin eihän ”demokratialla” ole enää hädän päivää...
 

”Toiset vaativat leveämmät hartiat kuin toiset. Vain siksi että ne jaksavat kannatella tiedolla ja ajatuksilla lastatun pään. Nokialainen eurovaaliehdokas Timo Isosaari ei ole lainkaan harteikas mies. Mutta hän jo kuka, vatisi lisää hartialeveyttä.

Jo muutaman minuutin keskustelun jälkeen on pakko kysyä, kuinka paljon hän on lukenut.

-Kymmeniä tuhansia niteitä, hän vastaa.

…Isosaari on enemmän kuin kävelevä tietosanakirja, Hän on itseopiskellut muun muassa yritys- ja markkinointitaloutta, kansantaloustiedettä ja historiaa. Häntä ajaa eteenpäin huoli ihmisestä ja ymmärrys siitä, että nykyinen meno kaatuu jonakin päivänä omaan järjettömyyteensä.”

(Nokian Uutiset 12.5.14, Anne Haapalainen)


”Alexander Stubb....Pelastakaa Lapset ry.n tuore tieto kertoo että talouskriisin aikana on tullut miljoona köyhää lasta lisää etenkin Etelä-Eurooppaan. Olet ollut ministerinä valtioneuvostossa päättämässä taloussaneerauksista. Otatko yhtään vastuuta näistä uusista köyhistä?
-Tottakai pitää ottaa vastuuta....Euroopan unionissa ollaan yhtä suurta perhettä. Pitää olla solidaaarinen sekä taloudessa että politiikassa ja on ilman muuta selvää että tiukka talouskuri iskee myös sitten köyhiin valtioihin ylipäätään.”

(YLEn meppigalleria 05.05.14)

Yrittäkää edes!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Eduskuntapuolueille pahin mahdollinen painajainen on antautua suoraan lähetykseen todellisen opposition kanssa.

Joka tyhjästä sanasta sakko!

http://yle.fi/uutiset/pekka_ervasti_katketyt_helme...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Olisihan se aika paradoksaalista, jos tässä isolla rahalla ostetussa karnevaalissa menisi 69-protestilla parlamenttiin. Ehkä vielä paradoksaalisempaa, että nähdäkseni pärjäisin asiakysymyksissä ilmeisesti kenelle tahansa ehdolla olevalle ainakin laaja-alaisuuden suhteen.

Tämähän ei sinänsä ole mikään tietokilpailu, raviveikkaus tai idols-kisa, mutta meikäläistä ei voi ohittaa epä-älyllisellä argumentaatiolla juuri missään asiassa.

Huvittavaa on myöskin, että nyt soittelevat toimittajat Hesaria ja Aamulehteä myöten, mutta 69 käynnistää tuulitunnelin saman tien toimittajan kiireisessä päässä, eikä heitä kiinnosta muu sanottava pätkääkään.

Nokian Uutisten päätoimittaja pyysi kyllä hyvin asiallisesti mahdollisuutta päästä keskustelemaan vaalivalvojaisten lomassa, joten täytyy laittaa vakavaan harkintaan.

Kenties kuitenkin saavutamme sen perimmäisen tavoitteemme, eli saamme näiden vaalien avulla mediasta keskustelutilaa.

Itsenäistyminen on kärsivällisten ihmisten laji.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Aika kovan uhon laitoit, Timo, väitit pärjääväsi minunkin kanssa...;)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Sinun kanssasi pärjään erityisen hyvin, koska meillä ei ole mitään tarvetta kilpailla keskenään;)

Voisin testamentata huoletta jokaisen saamani äänen sinulle, koska tiedän, ettei niitä tulla väärinkäyttämään. Meistä jokaisesta löytyy hyviä ominaisuuksia, joita toisilta puuttuu. Samaan pakettiin niitä kaikkia ei saa mahtumaan.

Ideologisessa humussa ei näytetä piittaavan siitä, ovatko ideat toteuttamiskelpoisia vai eivät. Euroideologia ei sitä todellakaan ole, koska meidän ikäpolvemme on ajautunut jo niin vihamieliseksi muuttuneeseen ristiriitatilanteeseen, ettemme ole joutuneet moista aiemmin kokemaan.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #9

:). Olen kiitollinen kaltaisistasi kanssaihmisistä, Timo.

Käyttäjän psihentunen kuva
Pasi Hentunen Vastaus kommenttiin #9

Timo, tämä "kilpailemattomuus" pätee mielestäni koko Ipun porukkaan. Se tekee meistä vahvoja, lainatakseni (erittäin) kulunutta lausahdusta "Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta". Kun oikein ylös kurkotetaan toistemme olkapäille nousten, tulemme jotain saavuttamaankin.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Suomalainen on pedantti, ja kilpaileva, ja toisia tönivä, tuskin voidaan moittia siitä itänaapuria.

Humaanisuus ja välittäminen tulevat myös vasta jälkijunassa, nykyisin!
Ennen oli erilaista, oman muistini perusteella.

Kilpailu ei enää rajoitu vain urheiluun, tai muuhun leikkiin. Siitä on näköjään joskus leikki kaukana. Voidaan tehdä asiasta kuin asiasta vääryys, onnistuu etenkin silloin, jos oikean asian kriitikko on oikeassa.
Niin, asian. Kuitenkin kohdistetaan syytteet ihmisiin, ei asioihin.
Siinä on koko yhteiskunnan kompastuskivi, johon koko suomi kompastuu.

Suomessa ei vielä osata keskustella, ei tiedetä mikä ero on kriittisyydellä, ja kritisoimisella.

Kaikki näkyvyys julkisuudessa on kuitenkin iso plussa!

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Niin. Jos asialle, aatteelle, teemalla annetaan ihmisen kasvot ja lähdetään ad hominem -tasolla kamppailemaan, emme koskaan saa aikaiseksi kehitystä.

Toimituksen poiminnat