RogerB

PASKABINGO

Säännöt.

Osallistuvat Euroopan puoleiset valtiot, joilla on yhteisiä rajoja Venäjän kanssa

Kisataan sijoituspisteistä seuraavissa luokissa.

            Rajan pituus

            Etäisyys rajalta Moskovaan

            Etäisyys rajalta Pietariin

            NATO-jäsenyys (-2p)

            CSTO-jäsenyys (+2p)

            Bonus-luokka, pyrkimys NATO:oon (-1p)
 

MAA                    RAJA        MOSKOVAAN        PIETARIIN        NATOSSA     CSTOSSA         NATOON

UKRAINA             2.SIJA       2.SIJA                      4.SIJA                   EI                   EI                YRITTÄÄ    8P

LATVIA                 6.SIJA       2.SIJA                     2.SIJA                    ON                 EI                                   8P

SUOMI                 3.sija        4.SIJA                       1.SIJA                   EI                   EI                ???             8P

VIRO                     7.SIJA      3.SIJA                       1.SIJA                   ON                  EI                                 9P

V-VENÄJÄ            4.SIJA       1.SIJA                       3.SIJA                    EI                    ON                             10P

GEORGIA             5.SIJA       5.SIJA                       6.SIJA                    EI                                       YRITTI      16P

NORJA                  9.SIJA        6.SIJA                      5.SIJA                   ON                 EI                                  18P

KAZAKSTAN         1.SIJA        8.SIJA                     8.SIJA                     EI                    0N                              19P

AZERBAIDZAN     8.SIJA        7.SIJA                     7.SIJA                     EI                    EI                                22P


Viiden pisimmän yhteisrajan joukossa on Suomen lisäksi kaksi CSTO-maata, Ukraina (sodassa) ja Georgia (oli äsken sodassa)...
Kuudenneksi pisin yhteisraja on Latvian 292km...

Kisassa on mahdollista saavuttaa "voitto" ihan pienillä rukkauksilla, ja ellei sekään riitä, lyödään Suomenlahti-kortti pöytään ja tukitaan kulku Pietariin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tylyä, Alexander.

Muistettakoon myös vuonna 2011 perustuslakiin tehdyt muutokset (erityisesti 1§, 4§, 94§ ja 95§) jotka lienee tehty ainakin osittain NATO:on liittymistä, Eu-osavaltiota ja vastaavaa silmällä pitäen.

Tuostakin perustuslain muutoksesta muutama kansanedustaja, joihin olin yhteydessä, sanoi samaa kuin nyt NATO-isäntämaasopimuksesta sanotaan: "Se ei muuta mitään."

Miksi tehdä, jos mikään ei muutu?

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Suurta Shakkia pelataan. Kansa pesee ruumiit.
Olennaista ei ole miten ja mitä ne sopparit tarkoittavat tai sisältävät.
Olennaista on miten Venäjä ne ymmärtää, enkä näe juuri muita tulkintoja "ulkopuolisen" silmin, kuin että Venäjän ympärille vedetään kiristyvää silmukkaa.
Siinähän ollaan eturintamassa puskurivaltiona :(

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Juuri kommentoin Petri Sarvamaan blogiin vastauksena Jukka Laineelle:

Palkintojahan on jaossa monia. Sotateollisuus samoin kuin rahoitusteollisuus (lue: kv. sijoittajat, pankit jne) hyötyvät mennen tullen pelkästä uhkakuvasta. Hysteerikot ostavat materiaalia vaikka velaksi.

Toisaalta on niin, että Venäjällä pelottelemalla Yhdysvallat voi miehittää Euroopan rakentelemalla entistä enemmän tukikohtia ympäri toisten tonttia. Urakat toki menevät pääasiassa am. yrityksille, joiden johdossa istuu entisiä senaattoreja, varapresidenttejä ja muita hallinnon hyvin yksityissektorille sijoittuneita humuja.

Sotilastukikohdat ovat Yhdysvaltain aluetta toisten maaperällä.
Kuka takaa, että em. sotilastukikohdissa olevia joukkoja ei käännetä eurooppalaisia vastaan? Riittääkö Yhdysvaltain tunnettu luotettavuus (tällä ilmaisulla sarkasmivaroitus) takeeksi?

Sivubisneksenä kv. huumekaupan hoitaminen helpottuu kun sotilastukikohtia voidaan käyttää kauttakulku- ja varastointipisteinä, mahdollisesti jopa jalostamoina kuten eräässäkin CIA:n toimipisteessä tapahtui (esim. Alfred McCoyn teos "The Politics of Heroin: CIA Complicity in the Global Drug Trade").

Siinä osa palkintoa. Pääpalkinto on tietenkin Euroopan alueella käyty sota, joka poikii lisää tuottoa am. yrityksille ja kv. sijoittajille. Lisää valtaa poliitikoille. Mahdollisesti myös Venäjän resurssit saadaan napattua muiden kustannuksella.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #5

Se on win-win kaukaisille läntisille herroille...?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #6

Ja monen maan mafialle (kuten tässä kääntämässäni jutussa kerrotaan http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=1937 )

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kyllähän tämä Natosoppari nostaa Suomen tavoittelemaan aivan paskabingon kärkisijoja Ukrainan rinnalle.

Yhtä "valovoimainen" idea olisi myydä suomalaisia autotehtaiden kolaritesteihin eläviksi testinukeiksi.

Synkkänä on todettava nuoremman pojan olevan parhaillaan armeijan satimessa. Muuten laukut voitaisiin pakata jo viikonvaihteessa ja suunnata perheen kera ihmisystävällisempään ympäristöön.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Pääsemme kirkkaasti Ukrainan ja Baltian maiden ohi, ylhäiseen yksinäisyyteen (kirjaimellisesti) paskabingon huipulle...

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

ikävä totuus on että ei hyvältä näytä. viimeksi kun kauttakulku sopimus tehtiin, ne kulkijat pommitti suomesta käsin venäjää. venäjä vastas ja eduskunta ilmoitti et sodas ollaan. tosin sitä venäjän vastinetta kyllä kaivatiin, olihan sukellusveneet jo päivää ennen saksan hyökkäystä aloittaneet venäjän aluvesillä miinoitukset.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Näin on. Aggression kelpaavat niin syyt kuin tekosyytkin ja venäläisten mielenlaatu...? Heillä on niin ystävyys kuin viha vähintään yhtä syvää kuin meillä.
Suomi on lähinnä maantieteellisesti hieman isompi. Kaikilla muilla mittareilla olemme lähinnä jakojäännös, jos alkaa suuret rytinät.

Satu Kauramäki

Ja just eilen illalla lähiSiwan seinässä lööppi yritti kovasti lohduttaa että "Natoon liittyminen ei velvoita Suomea sotimaan missään"... vai kuinka se otsikko nyt sitten sanatarkkaan olikaan.
Hyrk. Kyllä taas puistatti.

Toimituksen poiminnat